Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

11 maig 2020
Categoria/es: General

OFRENA FLORAL DE LES CASES REGIONALS A SANT ANASTASI, A L?ESGLÉSIA DE SANT JOAN

Cada any el dia 11 de maig, la imatge de sant Anastasi de l’església de Sant Joan baptista es traslladada a la Catedral. Allí se situa al presbiteri durant la celebració de la Missa pontifical en honor seu i, una vegada acabat l’ofici religiós, presideix la processó fins a la plaça de Sant Joan on es fa l’ofrena floral al patró de la ciutat.

Enguany l’Ajuntament de Lleida ha suspès la Festa Major amb motiu de l’emergència sanitària per la Covid-19. L’Eucaristia presidida pel Bisbe Salvador i retransmessa per TV Lleida ha estat l’únic acte per celebrar aquesta festa. 

Aquesta circumstància ha impedit que la imatge de sant Anastasi sortís en processó com feia des que va ser adquirida al taller barceloní de Josep Campanyà, el 1947. Amb tot, representants de les Cases i Centres Regionals de Lleida, acompanyats per Mossèn Joan Ramon Ezquerra, rector, s’han volgut fer-se presents davant del Sant confinat per retre homenatge i ofrenar flors al patró de la ciutat.

Les Cases i Centres Regionals de Lleida han participat en totes les ofrenes florals a Sant Anastasi des que l’any 1967 es va iniciar aquesta bonica tradició “i enguany tampoc s’ho han perdut”, ha asseverat el president de la Federació, Cosme García, que ha elevat una pregària al Sant perquè la pandèmia “ens faci més humans i cristians”.

L’acte ha tingut lloc als peus de l’estàtua de Sant Anastasi, entronitzada en la decorativa peanya que havia acollit la Immaculada abans de ser traslladada a la Capella del Santíssim l’any 1998. Tot contemplant la seva imatge, Mossèn Joan Ramon ha repassat la vida i martiri del jove milicià lleidatà a Badalona a començaments del segle IV, en temps de Dioclecià, per haver abraçat la fe cristiana. “Els màrtirs són els millors fills de l’Església ahir, avui i sempre … tots tenim dificultats per viure cristianament, però tenim la força de Déu per a ser fidels. Mirem sant Anastasi i encomanem-nos-hi”, ha dit.

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn