Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 maig 2020
Categoria/es: General

PARRÒQUIES CONFINADES PERÒ BEN OBERTES

 

Els dos darrers mesos ens ha tocat viure confinats, una experiència personal i col·lectiva inesperada i sorprenent que ens ha posat a prova i ha generat una nova “normalitat” amb la capacitat de resposta i la multiplicació d’iniciatives creatives i formatives.

Coincidint amb aquesta situació, les campanes de la parròquia del Carme han tornat a tocar cada dia, sumant-se a les de Sant Joan, a l’hora de l’Angelus i a les vuit del vespre, en homenatge als sanitaris i a totes les persones que han estat en primera línia lluitant contra la pandèmia de la Covid-19. El seu repic ha omplert l’espai silenciós de la ciutat confinada convidant-nos també a la pregària confiada i solidària, a compartir pau i desvetllar l’esperança.

Durant aquest temps de confinament, les parròquies del Carme i Sant Joan han continuat obertes en el seu horari habitual i els mossens han celebrat l’eucaristia cada dia. Sempre des del confinament, les portes obertes i l’eucaristia diària han estat símbol i testimoni d’allò que cap virus pot tancar: el cor de Déu i de les persones.

Són pocs els qui han pogut participar en l’eucaristia, però molts els qui, sentint-la més necessària que mai, han anat seguint les eucaristies retransmeses a través de diferents canals de televisió, radio i internet.  Cadascun d’aquests mitjans ha esdevingut un altar des d’on l’Església domèstica s’ha unit a la parròquia i l’Església universal.

El vincle de família no s’ha trencat a les nostres parròquies de la Unitat pastoral, i en cert sentit s’ha fet encara més fort i viu. El telèfon, a l’abast de tots, els nous mitjans de comunicació han afavorit la creació de moltes iniciatives, començant per la creació de diversos grups de WhatsApp, a través dels quals s’ha mantingut viva la comunicació, amb activitats impulsades i realitzades per moltes persones, dintre els diversos grups parroquials: catequesi, joves, catequesi d’adults, equip de monitores de l’esplai i també els nens i nenes de la catequesi, amb els seus pares. Moltes felicitats, a vosaltres nens i nenes, que d’una manera tan bonica vau felicitar a les vostres mares en el seu dia en un vídeo que sempre recordarem.

Per molts testimonis sabem l’impacte que ha tingut en la intimitat de les famílies les celebracions de la Setmana Santa presidides pel Papa Francesc en una basílica i plaça de Sant Pere desertes, però obertes, sempre obertes a la Urbe i a l’Orbe. Potser mai el Pastor de l’Església havia pogut entrar en tantes cases, on ha estat acollit, escoltat i seguit.

Al nostre nivell, hem procurat que no ens manqués l’aliment de la paraula de Déu, la formació catequètica, dels infants i dels grans, els relats de la passió, mort, resurrecció i aparicions de Jesús. Heu rebut oportunament vídeos i missatges, preferentment per WhatsApp. Heu rebut també invitacions a la pregària: el Rosari habitualment i, des de l’1 de maig l’exercici diari del Mes de Maria.

Les circumstàncies han fet necessari ajornar la celebració dels baptismes d’adults, primeres comunions i confirmacions. Però la Catequesi s’ha reinventat, amb videoconferència pels adults, mantenint viu el contacte individual amb els nois i nens a través dels grups de WhatsApp, d’activitats virtuals i online. El Reforç escolar ha continuat el seu servei establint un canal de dubtes online i l’Esplai dels dissabtes s’ha reprès telemàticament. El despatx parroquial també ha continuat l’atenció ordinària tot i que de forma no presencial. Jericó ha continuat igualment tots els seus serveis d’atenció als més necessitats, llevat del menjador social.

Ha estat una experiència dolorosa i reconfortant que no s’ha acabat i que continuarà alterant el curs normal de les nostres vides, malgrat l’avenç progressiu del desitjat desconfinament. Però Déu vol que tot sigui per a bé i així ha inspirat una admirable creativitat al servei de l’evangelització que continuarà alimentant la vida espiritual de les parròquies.

Amb l’arribada de la fase 1 del desconfinament, al llarg d’aquesta setmana els feligresos ens podem retrobar de nou a les parròquies amb el culte feliçment restablert. Agraïm de cor als nostres mossens que durant aquests dos darrers mesos hagin vetllat i pregat per tots nosaltres al Carme i a Sant Joan amb les portes ben obertes a l’esperança.

 HORARI DE MISSES: 

  • Parròquia Mare de Déu del Carme:
    • 9h i 20h (diària)
    • 9:30h, 12:30h i 20 h (diumenges i festes de precepte)

  • Parròquia de Sant Joan baptista
    • 11:30h (diària)

BLOG DE CATEQUESI EL CARME – SANT JOAN: Hi trobareu tots els recursos generats a la Unitat Pastoral durant el temps de confinament. S’hi pot accedir directament des d’aquesta plana web, clicant a la icona que hi ha a sota del menú lateral esquerra. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn