Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 abril 2010
Categoria/es: General

PASQUA ECUMÈNICA AL COR DE LA CIUTAT I BAPTISMES CATECUMENALS AL CARME

La coincidència en la data de la Pasqua ha permès una celebració conjunta de la Vetlla Pasqual per part de la comunitat romano ortodoxa, la ucraïnesa de ritus greco-catòlic, la romana catòlica i la nostra comunitat de la Unitat pastoral de les parròquies de San Joan, Sant Pere i la Mare de Déu del Carme. Era la segona celebració conjunta, a la plaça de Sant Joan; aquesta vegada la va presidir el senyor bisbe. La pluja no va deslluir l’acte en una nit de lluna nova, la Seu Vella il•luminada i, sobretot amb el foc nou que encenia el ciri Pasqual per a il•luminar les nostres celebracions de tot l’any amb la llum de la fe en Crist ressuscitat.

L’ecumenisme de cor que es viu a les nostres parròquies es va plasmar en aquesta cerimònia conjunta celebrada al cor de la nostra ciutat. Després cada comunitat va anar en processó als temples on continuaria la celebració de la Vetlla Pasqual. Els ortodoxos a Sant Joan, els ucraïnesos de ritus romano-catòlic a Sant Pere, i les comunitats romano catòlica i la nostra, amb els diferents grups, llatinoamericans, africans i autòctons, a l’església del Carme.

Al Carme hi va haver la sempre emotiva cerimònia dels baptismes catecumenals. Els vuit adults catecúmens, de Nigèria, Gambia, Guinea Bissau, Equador, Santo Domingo, de diferents edats, van rebre els tres sagraments de la iniciació cristiana: el Baptisme, la Confirmació i la Comunió. També van rebre el baptisme quatre adolescents que s’han preparat per a la Primera Comunió. Els aplaudiments dels nombrosos feligresos que assistien a la celebració van subratllar la bona acollida que rebien els nous membres de la comunitat cristiana.

Acabada la Missa, el Grup de Pastoral de joves del Carme va escenificar una representació de la resurrecció de Jesús, que ve a alliberar-nos dels vicis que ens encadenen.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn