Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 juliol 2012
Categoria/es: General

PEREGRINACIÓ A LOURDES

La parròquia del Carme ha organitzat una doble peregrinació a Lourdes els dies 30 de juny i 1 de juliol. És una cita anual que moltes persones esperen a l’inici del temps d’estiu per poder visitar aquest important santuari marià.

Les setanta-una persones que han fet el viatge en dos dies anaven acompanyats per Mn. Joan Ramon Ezquerra. El grup de cent trenta que ha viatjat un dia estava integrat fonamentalment per immigrants, acompanyats per Mn. Joan Mora.

Ambdós han coincidit a Lourdes amb la peregrinació diocesana de quatre dies, presidida per Mons Joan Piris, bisbe de Lleida, i organitzada per l’Hospitalitat de Lourdes, amb un bon grup de voluntaris majorment joves que tenien cura dels malalts que acompanyaven.

La Processó Eucarística, el Rosari de Torxes, la Missa internacional, el Viacrucis monumental… són alguns dels actes més significatius en què hem pogut participar. També la Missa celebrada al Pont de Suert en el viatge d’anada, que ja ens havia ambientat en el sentit del nostre pelegrinatge, com una expressió de devoció a la Mare de Déu, mare de l’Església i mare nostra, al sentir-nos fills seus molt estimats.

El temps ha estat fresc i plujós, però Lourdes manté sempre el caliu intens, vibrant i joiós de la fe sense fronteres de l’Església universal. Allí tot convida a la pregària, al silenci, a reconciliar-nos amb Déu i amb els germans… L’ambient d’espiritualitat que s’hi respira revifa la fe i ajuda a encomanar-la. Tots els pelegrins compartim aquesta experiència que ara ens pertoca viure i estendre als nostres ambients.

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn