Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

3 juliol 2016
Categoria/es: General

PEREGRINACIÓ A LOURDES, PORTA DE LA MISERICÒRDIA

Nombrosos lleidatans ens hem aplegat a Lourdes el primer cap de setmana de juliol. Una seixantena de pelegrins de la parròquia del Carme hem seguit el programa habitual de dos dies, vinculat a la peregrinació diocesana organitzada per l’Hospitalitat i presidida pel nostre Bisbe Salvador Giménez. A més de Mossèn Joan Ramon Ezquerra, organitzador i guia del viatge, hem tingut l’alegria de comptar amb la companyia de Mossèn Joan Mora.

Durant el trajecte hem parat a El Pont de Suert per oir Missa. A Lourdes hem visitat les basíliques, la Gruta de Massabielle i la casa de Bernadette; hem participat en el Rosari de torxes, el Viacrucis, la Missa internacional i la processó dels malalts…. La celebració de l’Any Sant de la Misericòrdia ens ha proporcionat, a més, la possibilitat de guanyar el jubileu travessant la Porta Santa. Han estat moments de gran intensitat.

Són moltes les motivacions personals per anar un any més al santuari marià més important del món: a oferir, pregar, agrair, acompanyar… Déu sap allò que cadascú porta al seu cor per posar-ho al cor misericordiós de Maria, que tot ho acull amb bondat infinita. Tots, del més gran al més petit, hem viscut una experiència nova i profunda. Lourdes és un espai d’encontre amb el misteri, amb els companys de camí i amb un mateix. El camí del pelegrí sempre és interior.

Lourdes és un oasi de pau per a l’esperit i una font inesgotable de gràcia. Lourdes és la porta del cel, un pulmó espiritual on també es renoven la fortalesa i el consol per a viure amb goig enmig de les dificultats. El temps també s’ha fet ressò d’aquesta realitat: Lourdes ens va rebre amb un cel tapat i plujós i ens ha acomiadat amb un sol radiant lluint des del cel blau i seré.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn