Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 juny 2010
Categoria/es: General

PEREGRINACIÓ D’IMMIGRANTS A LOURDES

La ja tradicional peregrinació d’immigrants a Lourdes va tenir lloc el darrer diumenge de juny, coincidint amb l’organitzada per l’Hospitalitat de Lourdes, presidida pel senyor bisbe, de quatre dies, i la de la parròquia del Carme, de dos.

Els tres autocars de la nostra expedició van efectuar una parada a El Pont de Suert per esmorzar. Va ser una bona oportunitat per a contemplar l’emblemàtica església nova, construïda el 1955 per l’aleshores President de l’ENHER, Eduardo Torroja.

Prop de migdia arribàvem a l’esplanada de la Basílica del Rosari on ens vam fer la foto de grup. Seguint ja l’horari previst, vam participar en la celebració de l’eucaristia a la Basílica Superior. A l’homilia Mossèn Joan va ressaltar que el viatge no era només una excursió, sinó una peregrinació. Lourdes és un Santuari, el lloc on la Mare de Déu es va aparèixer a Bernadette, una noia senzilla i humil, per a demanar-li que resés per la conversió dels pecadors. Amb la mirada posada en les aparicions de la Mare de Déu a la gruta de Massabielle, Mn. Joan ens va recomanar de pregar per la salut del cos i de l’esperit. Els immigrants, conscients de la sacralitat del lloc, se sentien privilegiats per poder visitar aquest Santuari.

Després d’un dinar de pícnic vam creuar Le Gave per adreçar-nos al prat, punt de trobada amb els altres grups de pelegrins lleidatans. Allí, amb les noves imatges de la Passió de Crist tallades en blocs de marbre, disposades especialment per als malalts, vam seguir el viacrucis que els joves voluntaris de l’Hospitalitat havien preparat. Les reflexions i l’ambientació musical ajudaven a acompanyar Jesús en el seu camí de la creu. Contemplar el seu dolor és un bàlsam per al nostre dolor, especialment dels malalts que cada any s’uneixen a la peregrinació. La creu que presidí l’acte es deixaria, després, el peu de la Creu de l’Esplanade, prop de la porta de Sant Michelle, junt amb les altres creus de totes les Hospitalitats que enguany han peregrinat a Lourdes. És el símbol que recorda el peregrinatge de la Creu de la Jornada Mundial de Joventut. Així ho va recordar Mn. Àngel Escales, consiliari de l’Hospitalitat, insistint en la necessitat que tenim els cristians de fer visible en la nostra vida la creu que ens identifica com a seguidors de Crist.

Després de la processó dels malalts fins a l’espectacular basílica subterrània de Pius X, vam assistir una estona al festival preparat per l’Hospitalitat de Lourdes en celebrar-se el 25è aniversari de la seva constitució. L’ambient i les diferents actuacions expressaven la joia i l’esperit de germanor que presidia l’expedició.

El passeig fora del recinte del Santuari ens van mostrar l’altra cara de Lourdes, la de la venda de souvenirs en botigues clonades per tots els carrers de la població. Amb l’impacte visual i emotiu del Rosari de torxes recuperaríem, però, l’esperit que ens havia impulsat a viatjar fins a l’avantsala del cel. Hi tornarem!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn