Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 setembre 2017
Categoria/es: General

PEREGRINACIÓ D?IMMIGRANTS A ZARAGOZA

Un autocar amb una setantena d’immigrants de la parròquia del Carme han participat el diumenge 17 de setembre en una trobada estatal a la Basílica del Pilar de Zaragoza. Hi han participat unes 600 persones de diferents nacionalitats arribats de diferents punts de l’Estat espanyol. L’encontre ha estat organitzat per la Comisión de Migraciones de la Conferencia Episcopal Española i la Delegación diocesana de Migraciones de la diócesis de Zaragoza, sota el lema ‘Fui forastero y me acogisteis’.

Mossèn Joan Mora, Secretari diocesà de Migracions ha acompanyat el grup juntament amb el sacerdot romanès Adrià Burca, sota el guiatge de Pedro Huezo, responsable de l’Alberg Jericó.

Arribats a la capital de l’Ebre, els peregrins han estat acollits a dos quarts d’onze a la Casa de la Iglesia. A les dotze han participat en la solemne Eucaristia presidida per mons. Vicente Jiménez, arquebisbe de Zaragoza, a la basílica del Pilar. A continuació han visitat el Museo Diocesano fent un recorregut per la història de l’Església a Zaragoza i de la Mare de Déu del Pilar patrona de Espanya i de la Hispanitat. Després d’un dinar fraternal, els peregrins han visitat la Seo i, tot seguit, han participat en un acte folklòric i de comiat a la plaça de San Bruno.

La peregrinació de signe marià molt significativa pel gran valor espiritual que té per a Espanya la Mare de Déu del Pilar com a patrona i signe d’acollida maternal, molt especialment per als immigrants. La sortida ha estat una ocasió per gaudir i compartir la fe a “la Pilarica” amb peregrins de diferents llocs d’Espanya i del món.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn