Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

8 agost 2011
Categoria/es: General

PEREGRINACIÓ JUBILAR A LA COVA DEL PARE PALAU

L’any de la commemoració del bicentenari del P. Palau i del 150è aniversari de la fundació del Carmel Missioner Teresià no podia passar per alt en les nostres parròquies. La peregrinació jubilar organitzada per la tarda del primer diumenge d’agost perseguia també l’objectiu de conèixer la figura d’aquest lleidatà elevat als altars pel Papa Joan Pau II el 1988. L’autocar s’ha omplert del tot amb persones de Sarroca, Llardecans i Maials.

La primera etapa de la ruta ha estat Llardecans, on ens esperava el seu rector Josep Maria Cebrià, i Mn. Santiago Mataix, rector de Maials. Hem visitat el Santuari de la Mare de Déu de Loreto, patrona del poble, que l’any passat any celebrà joiosament el 250 aniversari de la seva inauguració. Mn. Cebrià ens ha explicat la seva història i l’estima amb que els feligresos la veneraen en la seva "Casa" actualment integrada al bell mig de la població.

Després de resar el Sant Rosari i amb la creu de la peregrinació hem arribat a Aitona. A l’església parroquial de Sant Antolí ens ha rebut el rector Mn. Francisco Ribas, de la mà del qual hem fet el cant i les oracions jubilars. Una missionera teresiana ens ha explicat amb molt entusiasme algunes de les circumstàncies de la vida del Pare Palau.

Després de fer una foto de grup als peus de la seva imatge ens hem dirigit a la Cova on el beat va viure un temps important de la seva vida. Rehabilitada i ampliada amb noves instal•lacions, l’espai reuneix unes condicions immillorables.

A les 8 del vespre a l’altar de la Mare de Déu del Carme, ha tingut lloc la Missa presidida per Mn. Santiago Mataix i concelebrada per Mn. Josep Maria Cebrià, Mn. Martí Sandiumenge i Mn. Dismas. També hi han participat altres persones arribades d’Aitona. Acabada la celebració, tots hem compartit el berenar de coca amb xocolata i beure que ens han ofert els de Llardecans.

Amb l’ambient animós i en un entorn tan agradable no és estrany el retard en l’hora de tornar, així com el bon record que l’estada ens ha deixat. Una tarda de germanor a La Cova del Pare Palau, un lloc al que caldrà tornar.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn