Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 juny 2023
Categoria/es: General

PLE AL SANTUARI DELS ‘FRARETS’ EN EL DIA DE SANT ANTONI DE PÀDUA

Missa presidida pel franciscà caputxí P. Arún, concelebrant amb els mossens de la parròquia del Carme

 

El santuari de Sant Antoni de Pàdua, que va tancar les seves portes el passat mes d’agost per la marxa de Lleida de la comunitat de frares franciscans, ha tornat a acollir una Eucaristia aquesta tarda per celebrar, precisament, la festivitat de sant Antoni. El temple del carrer Vila Antònia s’ha omplert de gom a gom per a l’ocasió demostrant-se, una vegada més, l’afecte de la ciutat per un orde religiós que havia estat present a Lleida des de fa 800 anys. L’obertura de l’església avui ha estat una circumstància puntual i tornarà a romandre tancat al culte en el futur immediat.

La missa, presidida pel jove franciscà caputxí pare Arún, va ser concelebrada pels mossens de la parròquia del Carme, Jaume Pons i Joan Ramon Ezquerra, i solemnitzada per la coral Shalom, dirigida per Carme Valls, acompanyada a l’orgue per Lluís Climent. A l’acabar la litúrgia, es van repartir els tradicionals panets de sant Antoni, malgrat que, a causa del nombrós públic, no en va haver per a tothom.

MOLTES GRÀCIES LLEIDA PER LA FESTA DE SANT ANTONI DE PÀDUA

En nom de tots els franciscans seculars de Lleida, vull agrair la magnífica resposta que va obtenir l’obertura del Santuari de Sant Antoni de Pàdua, per tal de celebrar, com era tradició,  la festa del Sant el passat 13 de juny.

Seríem uns desagraïts si no féssim tots els terciari extensiu aquest agraïment a tots aquells que ens varen ajudar a fer-ho possible, començant per la Parròquia del Carme i els seus mossens Jaume i Joan Ramon, l´Agrupació de Pessebristes, els nostres germans franciscans seculars de la resta de Catalunya i als frares franciscans, especialment el P. Arun, que va presidir l’Eucaristia i el P. Costa.

L´OFS no es pot oblidar tampoc de totes aquelles persones, moltes d´elles anònimes, que ens varen ajudar des de la venda dels “panets de Sant Antoni”, a la neteja del Santuari, així com a tots aquells que amb el seu entusiasme varen fer possible la seva  difusió.

Finalment volem agrair al mestre organista  Lluís Climent, a la Coral Shalom i a la seva directora Carme Valls,  que ens ajudaren a solemnitzar l’Eucaristia i a fer encara més emocionant aquest esdeveniment.

Com a Ministra dels franciscans seculars de Lleida, un agraïment infinit als meus germans de fraternitat franciscana. Aquest esperit que ens omple el cor i el seu amor a l´Orde, és el que ha fet que sigui possible la reobertura del Santuari, encara que sols sigui, de moment, per un dia.

Confiem que amb esforç, voluntat i treball (i amb l´ajuda de Nostre Senyor i la intercessió de Sant Francesc) seguir podent obrir el santuari amb una certa regularitat i comptar amb la resposta de tots els creients de Lleida. Els Terciaris franciscans de Lleida ens posem a la vostra disposició i confiem que els nostres millors desitjos es facin realitat.

Pau i Bé a tothom.

Adelayda Rivas González

Ministra OFS Lleida

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn