Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 maig 2012
Categoria/es: General

PLUJA DE L?ESPERIT SANT A L?ESGLÉSIA DEL CARME

El temps de Pasqua ha portat al Carme una nova celebració joiosa: la Confirmació d’un grup de tretze joves i adults de diferents països de tres continents. Mossèn Ramon Prat, Vicari general del Bisbat de Lleida, ha ressaltat aquest valor de la universalitat de l’Església que confluïa en aquesta cerimònia que se celebra igual en tota la gran diversitat de països de procedència dels nombrosos feligresos aplegats per a participar-hi.

Com a catequista, Roser García ha presentat el grup de confirmands a Mn. Ramon Prat. Ha destacat la formació rebuda i acollida durant el temps de preparació perseverant viscuda amb il•lusió, i li ha demanat que tingui a bé de confirmar-los. Tot seguit Mn. Ramon Prat s’ha adreçat a tots els feligresos amb una salutació afectuosa de part de Mons. Joan Piris, Bisbe de Lleida, a qui representava al no haver pogut presidir la cerimònia per problemes d’agenda.

A continuació, s’ha adreçat als confirmands tot destacant l’eloqüència joiosa que expressaven els seus rostres de voler completar la seva iniciació cristiana, igual que el grup de catecúmens que ho havien fet dies abans a la Catedral. I ha recordat els inicis del cristianisme, amb la mort de Jesús a la creu, acompanyat només per un deixeble i la seva mare i altres dones. I com la vinguda de l’Esperit Sant damunt dels apòstols –bona gent, però porucs- els hi va infondre la força d’anunciar i donar testimoni de Jesucrist.

Mn. Prat també ha recordat la seva pròpia experiència de seguiment de Crist als 15 anys d’edat, quan molts dels seus amics deixaven de creure, i mai n’ha estat decebut. Així mateix ha valorat la decisió lliure i personal de tots els joves que allí mateix volien acollir el do de l’Esperit Sant. Finalment també ha tingut unes paraules per als qui ja havíem rebut temps enrere la nostra confirmació, convidant-nos a valorar l’oportunitat que se’ns presentava per a dir sí de nou a Jesucrist.

Després de la invocació a l’Esperit Sant realitzada per Mn. Ramon Prat juntament amb Mn. Joan, rector, i Mn. Dismas, amb els qui concelebrava l’Eucaristia, els tretze confirmands acompanyats pels seus padrins han rebut el do de l’Esperit Sant de mans del Vicari general.

La Missa ha estat solemnitzada amb els cants dels cors africà i llatinoamericà. Annette, cantant del cor africà, havent estat confirmada, ens ha obsequiat amb una intervenció musical que ha estat molt aplaudida.

Tots els confirmands han rebut una Bíblia i un recordatori del dia, a la vegada que es feien una foto de grup a la que també s’hi incorporarien els padrins i els neòfits. Posteriorment la festa ha continuat al Local parroquial del Carme, on hem pogut compartir aliments i una llarga estona de diàleg distès i amistós.

Tots hem pogut sentir la força de l’Esperit Sant que ens uneix a Jesús, el Cep veritable, i als nostres germans. Així prenia vida en nosaltres el missatge de l’evangeli proclamat. Aquest és el fruit que ens n’hem endut de la joiosa celebració viscuda. Gràcies, Senyor, per donar-nos el teu Esperit!

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn