Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 gener 2010
Categoria/es: General

PREGÀRIA ECUMÈNICA AL CARME

Sota el lema “…de tot això, vosaltres en sereu testimonis” (Lluc 24,48), entre el 18 i el 25 de gener Lleida ha viscut la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians. L’acte central ha tingut lloc a l’església de Santa Maria de Gardeny, el passat dia 19. Ha comptat amb la participació de moltes Esglésies cristianes presents a la ciutat: l’Església Evangèlica Pentecostal, l’Església Evangèlica de la Bíblica Oberta, Evangèlica Baptista, l’Església Evangèlica Baptista Ebenezer, l’Església Cristiana Adventista del Setè Dia, l’Església Evangèlica Romanesa, l’Església Ortodoxa i l’Església Catòlica.

A més de sumar-se a aquest acte, la parròquia del Carme, molt sensible a l’ecumenisme per la convivència entre diferents confessions cristianes, va organitzar una pregària ecumènica el dilluns 25 de gener, com a clausura de la Setmana de Pregària per la Unitat dels cristians. També hi va participar la Delegada diocesana d’Ecumenisme i Diàleg interreligiós Francesca Agustí.

L’acte va comptar amb la presència dels representants i feligresos de l’Església romano catòlica (P. Adrián Burca), ortodoxa (P. Daniel Simon), algunes esglésies evangèliques africanes i Mn. Joan Carles Mandje i Mn. Joan Mora, rector de la parròquia.

En un presbiteri decorat amb una escenografia de totxanes, com a símbol de la Unitat cristiana en procés de construcció, els diferents representants de les esglésies cristianes van aportar símbols representatius de cada confessió i alhora comuns a totes: la Creu, la Icona, la Bíblia i el Ciri pasqual.

La pregària estava seqüenciada a partir de la intervenció del representant de cada Església, amb la lectura d’un fragment de la Paraula de Déu seguit d’un cant amb els seus feligresos. L’acte va acabar amb la pregària conjunta del Parenostre amb les mans enllaçades. No podia ser d’una altra manera. Tots som cristians, tots som seguidors de Jesús, Fill de Déu, que vol i ens demana el camí de la unitat. Per això ens vam reunir i per això vam pregar tots a l’hora en una pregària que ens agermana i ens compromet a pregar tots els dies de l’any i a “construir” la unitat dels cristians.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn