Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 octubre 2016
Categoria/es: General

PREGÀRIA INTERRELIGIOSA PER LA PAU

La Delegació d’Ecumenisme del Bisbat amb el suport del Grup Interreligiós de Lleida ha organitzat la XV Pregària Interreligiosa per la Pau. Ha tingut lloc a l’Auditori Municipal Enric Granados el dia de Sant Francesc d’Assís, sota el lema “Amb misericòrdia, podem arribar a la PAU”. La conductora de la pregària ha estat Francesca Agustí, Delegada d’Ecumenisme.

L’Església Ortodoxa Romanesa ha estat l’encarregada de dirigir la pregària en un acte senzill per donar a conèixer la seva religió. L’acte va començar amb una projecció audiovisual titulat “Ortodoxia, la història de l’amor entre Déu i l’ésser humà”. A continuació, el P. Daniel Simon va fer una breu explicació sobre aquesta Església i els tipus d’oració que porten a terme, individual i comunitària. La coral de l’Església va cantar l’himne “El tropari de l’Ortodoxia” per donar pas a la Lletania Major, al cant “Querubines” de la Litúrgia de Sant Joan Crisòstom, una oració d’acció de gràcies de la Litúrgia de Sant Basili el Gran per acabar amb “l’Himne a la Mare de Déu”.

El bisbe Salvador també va participar en aquest encontre i va fer una breu reflexió sobre la misericòrdia i la pau com també ho van fer la resta de líders de les religions participants, que van ser l’Associació Espiritual Brahma Kumaris, Budisme Tibetà, Comunitat Bahà’í, Comunitat Islàmica Aloumma, Escola Zen Sambo Betània, Església Catòlica, Església Cristiana Adventista del Setè Dia, Església Ortodoxa Romanesa, Jueus i Tradició Hermètica i Fraternitat Blanca.

La Coral Estel del Cercle de Belles Arts, dirigida per Gemma Maria Naranjo i Carme Papasseit al piano, ha interpretat diferents himnes de la pau, en l’obertura i cloenda de la pregària.

Des del 27 d’octubre de 1986 en què sant Joan Pau II promogué la primera trobada interreligiosa, l’esperit d’Assis, oració i diàleg, ha habitat el món global. La Comunitat de Sant’Egidio va recollir la torxa d’aquesta visió profètica del Papa Wojtyla.

Enguany Assis ja ha estat l’escenari del 30è Encontre Mundial d’Oració per la Pau, el passat 20 de setembre, que va comptar amb la presència del Papa Francesc amb més de 500 líders de les grans religions mundials, com el patriarca ecumènic de Constantinoble, Bartomeu I, l’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, i el patriarca siri-ortodox d’Antioquia, Efrem I. El Papa va declarar: «El mundo té una set ardent de pau», i va concretar quatre aspectes de la pau: «perdó, acollida, col·laboració i educació.» I va demanar: «Que els creients siguin artesans de pau en la invocació a Déu i en l’acció per l’home.»

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn