Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

2 juny 2012
Categoria/es: General

PREGÀRIA JOVE “PRO ORANTIBUS”

Amb ocasió de la Solemnitat de la Santíssima Trinitat l’Església celebra la Jornada Pro Orantibus. És un dia per valorar i agrair el servei que fan a l’Església i a tota la humanitat les persones de vida contemplativa. Per això la Delegació de Vocacions ha organitzat una vetlla de pregària al monestir del Cor de Jesús, que és l’únic espai de vida contemplativa de la nostra ciutat.

Allí s’han aplegat un bon nombre de persones, majorment joves, per a resar per les vocacions amb la comunitat de carmelites descalces. Mn. Josevi Forner, delegat de vocacions, ha iniciat l’acte explicant el sentit de la Jornada molt ben reflectit amb el doble lema: “Contempleu-lo i quedareu radiants” i “La contemplació, llum de la Nova Evangelització”. També s’ha referit al poder transformant de l’oració i de la necessitat de cultivar la dimensió contemplativa en la nostra vida.

Tots els joves s’han disposat al presbiteri, al voltant de l’altar, sota la mirada del Sagrat Cor que presideix el temple del monestir i de la Mare de Déu del Carme, ben units a les germanes carmelites situades al darrera de la reixa que s’obre a les seves estances. Hi han hagut cants, lectures, el testimoni de vida d’una monja carmelita descalça, dansa contemplativa, pregàries i el gest de la llum amb el res del parenostre. Tot amb un immillorable clima de pregària i comunió entre tots.

Finalment, hem pogut saludar la comunitat de monges de clausura, i saludar-nos tots els assistents mentre preníem un petit refrigeri.

Tant de bo que hi hagi joves que en el diàleg amb Déu experimentin la bellesa de la contemplació i vulguin expressar-la seguint la crida que Déu els fa, posant-se a les seves mans.


 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn