Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 gener 2014
Categoria/es: General

PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, del 18 al 25 de gener, ha tingut enguany com a lema "És que Crist està dividit?".  L’acte central de l’Octavari s’ha celebrat al Santuari de Santa Teresa de l’Infant Jesús. Ha estat organitzat per la Delegació d’Ecumenisme dirigida per la Sra. Francesca Agustí. Hi han participat deu representants de diferents confessions cristianes entre les quals hi figuraven el sacerdot egipci Abuna Rewes, i el P. Daniel Simón, sacerdot ortodox; les seves comunitats respectives tenen el seu lloc de culte al local parroquial.

S’han llegit i comentat fragments de la Bíblia seguits de cants interpretats pels grups propis de cada església i pregàries. El P. Daniel Simon ha insistit en què no deixem d’anar a les nostres esglésies: “Que pugi davant teu el meu prec com l’encens; alço aquestes mans com en l’ofrena del capvespre”, resava el cant que s’ha interpretat a continuació.

Juanjo Escribano, pastor de l’església evangèlica Ebenezer ha fet una pregària-reflexió sobre la recerca de la felicitat veritable, que només es troba en Jesús. “El seu missatge és molt senzill: Jo sóc el camí, la veritat i la vida. La fidelitat de Déu es manifesta en el dia a dia, donant pau al nostre interior.” Jordi Tendero, de l’Església Evangèlica pentecostal ha tingut cura de llegir la tercera lectura, el Càntic de Zacaries, seguida d’un cant de lloança.

El bisbe Joan Piris i Francesca Agustí han dirigit conjuntament la pregària universal, amb un record entranyable per als cristians de Síria que pateixen una situació dramàtica a causa de la guerra. L’acte s’ha acabat amb el res del Parenostre cantat dirigit per la Coral Flor del Carmel de Santa Teresina.

La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians ha tingut lloc del 18 al 25 de gener, festa de la conversió de Sant Pau. El Papa Francesc ens anima a centrar-nos en “les conviccions que ens uneixen, caminant decididament cap a expressions comunes d’anunci, servei i testimoni, afavoreixin l’acollida de Jesucrist. El compromís de la unitat dels cristians és la conseqüència de la voluntat de Jesucrist que ens ha fet germans seus i fills d’un mateix Pare. La credibilitat de l’anunci cristià seria molt més gran si els cristians superéssim les divisions.” Tant de bo que anem orientant la nostra vida contribuïnt a que la unitat que Déu vol sigui aviat una realitat.

Fotos Bisbat Lleida i Parròquia del Carme

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn