Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

1 novembre 2019
Categoria/es: General

PREGÀRIA PER MOSSÈN JOAN A LA SEVA TOMBA

La Festa de Tots Sants ha revifat el record de Mossèn Joan Mora. Aquesta festa plena de goig ens fa pensar que Mossèn Joan, que ha viscut seguint en aquest món el camí de Jesucrist ja viu plenament amb ell per sempre al cel. Endemés, però, avui Mossèn Joan faria el seu 53è aniversari de la seva ordenació sacerdotal.

Per tot això, les parròquies del Carme i Sant Joan han organitzat una visita a la seva tomba per pregar per ell i demanar-li la seva intercessió. Un bon grup de feligresos s’han pogut desplaçar al Cementiri fins a la seva tomba gràcies a l’autocar que Gamon ha disposat gentilment per al trasllat. El punt de trobada amb els familiars i d’altres amics de Mn. Joan arribats d’altres indrets ha estat la porta del Cementiri. Des d’allí seguici ha avançat fins al nínxol núm. 646 del departament de Sant Jaume.

Mossèn Joan Ramon ha iniciat la cerimònia indicant que les despulles de Mossèn Joan reposen providencialment en un nínxol del Bisbat de Lleida que a la làpida té inscrita la paraula “ESTIMA”, que tant bé expressa la realitat de la seva vida. “La meva vocació ha estat sempre estimar”. “Tots els qui l’hem conegut en podem donar fe”, ha dit. Seguidament hem resat la “Oración al Padre Juan”:

Señor Dios, Padre Todopoderoso; hoy estamos aquí, delante de la tumba del Padre Juan.

Ante todo queremos darte gracias por todo lo que hemos aprendido y recibido de él.

Con su actitud hemos comprendido que eres un Dios bondadoso, acogedor, que comprendes

y amas de corazón a todas las personas; hemos aprendido que tienes confianza en cada uno de nosotros, a pesar de nuestra inconstancia, debilidad y pecados.

El Padre Juan ha sido un referente que, de una manera u otra, nos ha llevado a ti, Dios Padre.

Por eso, agradecidos, hoy te pedimos por él. Acógelo en tu Reino, como haces con los que, “cuando tenía hambre, me disteis de comer, cuando tenía sed me disteis de beber, cuando estaba en la calle me hospedasteis, cuando os necesitaba me ayudasteis”.

Tenemos la confianza, Señor, que lo tienes ya contigo. Que desde el cielo continúe protegiéndonos y ayudándonos a acercarnos a ti.

Ayúdanos, Señor, a ser Buenos critianos y responsables en la família, en el Trabajo y en nuestra vida personal.

Després d’aquesta sentida pregària de gratitud i d’intercessió Yanira ha entonat un cant d’esperança : “Tú nos dijiste que la muerte no es el final del camino”. L’acte ha continuat amb una lluminosa semblança de Mossèn Joan feta per Mossèn Jaume Pons, company i amic seu des del Seminari, relatant les virtuts que va cultivar descobrint el costat bo de cadascú. Un cant a la Mare de Déu, el gran amor de la seva vida, i l’ofrena de flors han posat punt i final a una hora de pregària i sentiments compartits que una vegada més ens han fet sentir la presència real de Mossèn Joan, que ens diu: “Reseu per mi. Jo estaré sempre amb vosaltres.”

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn