Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 juliol 2016
Categoria/es: General

PREMI ALS FANALETS DEL GRUP DE CATEQUESI DEL CARME

El Grup de Catequesi de la Parròquia del Carme ha obtingut la placa de la Diputació al millor conjunt de fanalets presentats al Concurs que organitza l’Agrupació de Pessebristes de Lleida. El lliurament de premis ha tingut lloc a la Sala Alfred Perenya de l’IMAC. En el mateix acte també han rebut premis especials la Colla de Ca l’Antonio, dels franciscans, i el Col·legi de la Sagrada Família.

El President dels pessebristes, Sr. Ángel León, ha expressat la seva satisfacció per l’èxit de participació amb 158 fanalets presentats al concurs que “donen molta llum per poder treure la punxa a Sant Jaume”. L’Alcalde Sr. Ángel Ros, que presidida l’acte, ha donat l’enhorabona als pessebristes per mantenir durant setanta-cinc anys la tradició plàstica, cultural i cristiana dels fanalets, i els ha desitjat molts anys més de vida. El presentador de l’acte, Cosme Garcia, ha tingut unes paraules de record per Mossèn Joan que degut a la seva malaltia no havia pogut assistir a l’acte tal com feia habitualment.

Prèviament els nostres nens amb Mossèn Joan Ramon, les catequistes i monitores del taller hem anat a buscar els fanalets al Peu del Romeu. Després hem visitat la Casa dels Gegants, amb els gegants ben abillats amb els seus fanalets fets per José Antonio Ferrer, que enguany ha completat la col·lecció amb els que han estrenat fa pocs dies els faraons on en llenguatge jeroglífic hi diu: “Lleida Terra Ferma” i “Romeria dels Fanalets de Sant Jaume”.

Durant la visita hem tingut la sort de coincidir amb Felip Vilardell, President dels Amics dels Gegants de Lleida i el Marraco, que ha tingut la gentilesa de fer-nos una explicació molt amena i ben documentada dels nostres gegants, que tornarem a veure diumenge a la Rambla Ferran per acompanyar la Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn