Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 gener 2016
Categoria/es: General

PRESENTACIÓ DE CATECÚMENS AL CARME

El diumenge del Baptisme del Senyor s’ha fet el ritus de presentació de sis catecúmens a la parròquia de la Mare de Déu del Carme. L’Eucaristia ha estat presidida pel Bisbe Mons. Salvador Giménez concelebrant amb Mn. Daniel Turmo, Director del Servei Diocesà de Catecumenat, i Mn. Joan Ramon Ezquerra. El grup llatí ha acompanyat amb els seus cants la celebració.

Els candidats a rebre el sagrament Baptisme són una brasilera, que presenta la parròquia de Sant Pau; quatre nigerians i un croata que reben formació catequètica a la parròquia del Carme. Els catecúmens han estat acompanyats pels seus catequistes: Assumpció Solà, Animadora de Comunitat a la parròquia de Sant Pau, i Òscar Aliaga, formador del catecumenat de la parròquia del Carme.

El Bisbe Salvador ha expressat sentir una gran alegria per aquest grup de persones que volen rebre el Baptisme i pels sacerdots i catequistes que els estan preparant. Ha destacat la necessitat que la comunitat cristiana mostri amb el seu exemple l’estil de vida del Senyor: “El Senyor ens diu que el nostre actuar és molt eloqüent del que creiem; no es poden separar: la catequesi (ensenyament de la doctrina), l’oració, la celebració dels sagraments i la vida cristiana compartida de la comunitat.” Però ha insistit en què la nostra fe és personal.

A continuació el Bisbe Salvador s’ha referit al Baptisme que Jesús va voler rebre de Joan abans d’iniciar la seva vida pública, i a valorar el nostre propi baptisme: “El Senyor ens pregunta si som capaços de renovar el nostre baptisme; avui és un bon dia per a preguntar-nos quins compromisos hem adquirit en el nostre baptisme a fi de donar testimoni de Crist.” També ens ha animat a donar gràcies a Déu i a demanar-li fortalesa per anar creixent en la fe i ser un bon referent per als catecúmens.

Tots hem de ser autèntics acompanyants dels que s’inicien en el camí de la fe. Per això en el moment de la professió de la fe hem fet la renovació de les promeses del baptisme amb unes preguntes que sintetitzen la nostre fe i que van des del pensament fins al cor. Aquesta és la fe que els catecúmens presentats rebran de mans del Bisbe Salvador a la Catedral, on seran batejats el quart diumenge de Pasqua.

Durant l’Eucaristia hem pregat per Mn. Joan, rector de la parròquia del Carme, que no ha pogut participar en la celebració per trobar-se hospitalitzat.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn