Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 juny 2016
Categoria/es: General

PRESENTACIÓ DEL CATECISME ‘TESTIMONIS DEL SENYOR’

L’Acadèmia Mariana ha acollit la presentació del nou catecisme per a la iniciació cristiana d’adolescents i joves ‘Testimonis del Senyor’ en un acte organitzat per la delegació diocesana de catequesi.

A l’inici de l’acte el bisbe Salvador ha destacat la rellevància de la catequesi senyalant que "és molt important el que fem en el món de la transmissió de la fe". En aquest sentit ha dit que "la transmissió de la fe afecta a tots els cristians". La presentació del nou catecisme ha estat a càrrec de Mossèn Joan Amich, secretari del Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC) i un dels redactors del catecisme, i Mossèn Joan Àguila, del departament de joves del SIC.

Mossèn Joan Amich ha explicat que "la catequesi no és redueix al catecisme i va lamentar que encara la catequesi és la parenta pobra de les nostres parròquies". Amb tot i això ha destacat que Catalunya i les Illes unes deu mil persones es dediquen a serveis catequètics. "La catequesi és la etapa en la que hem de posar els fonaments de la fe" ha afegit. En relació a ‘Testimonis del Senyor’ ha destacat que “no és un llibre de text, és un llibre per a la vida, on hi ha el nostre ADN".

Mossèn Joan Amich ha apostat per una catequesi que estigui al servei de la iniciació cristiana, que connecti amb les preocupacions dels infants i els joves, que ajudi a enfortir la identitat dels cristians i en la que els adults també en siguin destinataris privilegiats. En relació amb els catequistes ha destacat que "necessitem catequistes amb una gran capacitat de narració de la fe i de testimoniatge de la fe".

Per la seva banda, Mossèn Joan Àguila ha explicat que ‘Testimonis del Senyor’ és un text de referència no un llibre de text destinat a la segona etapa de la catequesi, entre els 11 i els 15 anys. "Ofereix el tresor de la fe i el presenta en imatges i narracions i s’inspira com a eix temàtic en la Vetlla Pasqual", ha assegurat. A més a més, aquest nou catecisme està dividit en dos itineraris: el projecte SI i el projecte DO. El primer està pensat per adolescents de cinquè i sisè de primària que continuen amb la catequesi després de la primera comunió mentre que el projecte Do és per joves de 12 a 14 anys que es preparen per la confirmació.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn