Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

5 juny 2018
Categoria/es: General

PREVERES DE LA NOSTRA DIÒCESI VISITEN VIC, ON VA VIURE EL BISBE SALVI HUIX

Una vintena de preveres de la nostra diòcesi, amb el Bisbe Salvador al capdavant, han visitat la diòcesi de Vic, en concret la capital d’Osona i el Santuari de la Gleva.

Cap a final de curs s’organitza una sortida cultural i en aquesta ocasió també s’ha aprofitat per conèixer els llocs on va viure el bisbe Salvi Huix abans de ser prelat de Lleida. En arribar a Vic el Bisbe i els preveres s’han adreçat a la Catedral i han estat rebuts pel canonge Mn. Josep M. Riba, delegat de Patrimoni i Director del Museu Diocesà. A continuació, el delegat d’Art, Dani Font, ha fet una explicació de l’edifici, declarat Monument Històric Artístic. Després, el bisbe ha presidit una eucaristia a la cripta i han continuat la visita fins a l’Oratori de Sant Felip Neri, on va viure durant 20 anys el nostre Bisbe Màrtir.

A continuació la comitiva va visitar el Museu Episcopal de Vic, a càrrec del guia Marc Sureda que els va fet  una explicació de les obres que hi ha exposades. A continuació, tots plegats han anat al Seminari per compartir un dinar i, a la tarda, han visitat el Santuari de la Gleva, situat a 13 quilòmetres de la capital de la comarca. Carles Izquierdo els ha explicat el retaule de la patrona de la Plana de Vic, abans del viatge de tornada a Lleida.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn