Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

15 juliol 2010
Categoria/es: General

PROCESSÓ DE LA MARE DE DÉU DEL CARME

El darrer dia de la Novena del Carme ha presidit l’eucaristia Mn. Joan Mora, rector. L’homilia s’ha centrat en el tema “Maria, humil i creient, exalça els humils”, tot completant el tema de la predicació de la Novena sobre el Magnificat, que ha anat desgranant els dies anteriors Mn. Joan Carles Mandje, vicari de la parròquia. La celebració estava concelebrada també per Mn. Adrian Burca, sacerdot romanès.

Tot seguit, una trentena de nens i nenes que enguany han fet la Primera Comunió han acompanyat la Mare de Déu del Carme en la tradicional processó recuperada des de l’any 2004 gràcies a la iniciativa i l’esforç de Mn. Joan Mora, recolzat per tota la comunitat.

Amb els gegants del Grup Cultural Garrigues i les creus processionals que duien els escolans ha començat a avançar el seguici fins a la plaça de Sant Joan. S’hi han sumat el P. Joaquim Recasens ofm, el P, Daniel Simon, sacerdot ortodox, i Mn. Casildo Rodríguez, sacerdot colombià. També hi eren presents regidors de la Paeria, Dolors Arderiu, en representació de l’Alcalde, Isidre Gavín, Mª José Horcajada, Bea Obis i Montse Bertrán; l’Associació de Veïns i de Dones del barri de Noguerola; representants de la Casa de Aragón i de la Casa de Andalucía, la Agrupación de Tambores, Bombos y Timbales de la Cofradía de la Casa de Aragón. Havent assistit prèviament a la Missa, han fet una ofrena floral a la Mare de Déu del Carme a la plaça de Sant Joan.

L’ofrena l’han continuat els diferents comunitats i grups de la parròquia del Carme que també acompanyaven la Mare de Déu pels carrers de la demarcació en la vigília de la seva festa. Cada grup han fet un cant i una ofrena-pregària simbòlica a la Mare de Déu. La comunitat romana catòlica ha presentat un pa i les espigues de blat; la romana ortodoxa la presentat flors, els llatinoamericans i africans, terra i llavors; i la comunitat autòctona, especialment representada pel grup de confirmació i la Coral del Carme, han presentat un cistell amb fruita de Lleida. Finalment, els infants de Primera Comunió han cantant “Virgen del Carmen bella" acompanyats a la guitarra i flauta pels joves del grup de Confirmació, i han ofrenat flors a la Mare de Déu.

La processó ha continuat pel carrer Magdalena i Democràcia fins a retornar novament al temple, il•luminat només amb els ciris encesos que tots duien a la mà. Amb un cant a la Mare de Déu s’ha completat l’acte de veneració en la vigília de la Festa del Carme.

Avui, festivitat de la Mare de Déu del Carme, la parròquia celebra la seva festa patronal. A les 11:30 hi haurà la Missa de les Carme’s amb la foto de família de totes les persones que celebren el seu sant.

A les vuit del vespre hi haurà la Solemne Eucaristia presidida per Mossèn Joan Ramon Ezquerra. Durant la celebració es farà la imposició de l’Escapulari de la Mare de Déu als infants. També es lliurarà el recordatori de la seva participació en la processó i Festa del Carme.

A les 21 h, hi haurà un concert d’Havaneres a la Rambla, i se servirà un refrigeri als assistents.

Us hi esperem!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn