Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

8 agost 2017
Categoria/es: General

QUARTA BECA VOCACIONAL PER BURKINA FASO

Montse Ges, responsable del grup de Missions de la Parròquia del Carme, ha promogut aquest estiu la recollida de fons per a la quarta beca vocacional destinada al Seminari menor de Pabré, de l’arxidiòcesi de Ouagadougou (Burkina Faso). Ja fa uns dies que el termòmetre vermell dels donatius ha assolit la marca dels 2.000 euros previstos.

Tot responent a unes preguntes, la Montse ens concreta les circumstàncies d’aquesta lloable i pràctica iniciativa missionera. 

 


  

1.- Com i quan va sorgir la iniciativa de recollir diners per una beca missionera?

L’any 2007, el grup de missions estàvem reunits i ens vam animar a fer una beca, perquè un jove pogués entrar al seminari allà a la seva terra. Ells tenen moltes vocacions, però els hi falten els diners per poder-los formar i mantenir. Aquesta iniciativa va ser un èxit i vàrem poder enviar 4.000 euros per a dues beques.

L’any 2011, vàrem recollir fons per a fer un altre enviament de 2.000 euros per una altra beca. Aquesta vegada ens va costar una mica més. I, enguany, hem pogut recollir 2.000 euros per a una nova beca vocacional missionera.

2.- Per què es destinen a Burkina Faso?

Vam escollir Burkina Faso perquè vam tenir amb nosaltres una llarga temporada a Mossèn Carles Sanmartín venia a la parròquia a les reunions que teníem el grup de missions. Varen ser unes trobades molt amenes i instructives, i ens agradaven molt. Ell havia estat sis anys com a missioner a Burkina Faso i, a través d’ell, vàrem tenir  contacte amb la gent del seminari d’aquest país africà.

 3.- Sabrem qui se n’haurà beneficiat?

El nom del beneficiat no el sabrem, però sí que sabem on han anat a parar els diners que hem enviat: al Petit Séminaire de Pabré, de l’arxidiòcesi de Ouagadougou, que Mossèn Carles coneixia bé perquè hi havia estat treballant durant la seva estada a Burkina Faso.

4.- Quina ha estat, en concret, la motivació de promoure la beca d’enguany?

Ha estat meva personal, doncs tenia que operar-me de cataractes i tenia molta por a quedar-me cega. Jo tinc molts problemes a la vista, i vaig prometre que si quedava bé proposaria fer una beca per un seminarista de missions. Tot i això ho vaig comunicar i es va estar d’acord. Gràcies a Déu, l’operació em var anar molt bé. Estic molt contenta.

Aprofito aquesta ocasió de poder donar gràcies a tots els que heu pregat per mi, i m’heu ajudat a fer la beca. Que Deu us ho pagui! 

 

  

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn