Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

17 abril 2011
Categoria/es: General

RAMS, RAMS, RAMS… A SANT JOAN

Un diumenge ben lluminós i temperat, un dia primaveral va acompanyar la celebració del Diumenge de Rams. Una tradició viva que va omplir novament de color i d’alegria la cèntrica plaça de Sant Joan. Els cants inicials d’aclamació a Jesús recordant la seva entrada triomfal a Jerusalem es van repetir després de la benedicció de rams, en la processó fins al temple de Sant Joan. Un recorregut breu on l’irregular seguici -multiètnic i de totes les edats i condicions- reproduïa en bona mesura l’espontània aclamació a Jesús quan arribava per a celebrar la pasqua jueva.

La megafonia no va estar a l’alçada de les circumstàncies durant la celebració de l’eucaristia. Però la veu de Jesús es va fer sentir per boca de Mn. Joan mentre proclamava l’evangeli de la seva Passió i mort a la Creu. El ressò de l’hosanna ja anunciava el presagi de la traïció.

Per als infants va ser un dia de festa, palma, vestit  de mudar i foto que recordaran. Per als grans una jornada que estimula a valorar i transmetre la fe que hem rebut i compartim. Per a molts, un desig sincer de ser millors, tot enlairant les mans amb els rams mentre aclamem Jesús: Hosanna! Beneït el qui ve en nom del Senyor!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn