Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 març 2011
Categoria/es: General

RECÉS QUARESMAL DE LA NOSTRA COMUNITAT

La Quaresma és un temps propici per a assossegar el nostre caminar per la vida com a cristians i revisar les nostres actituds davant Déu, l’Església i el proïsme. El recés que vam viure en tercer diumenge de març, al bell mig del temps quaresmal, va suposar una aturada personal i col•lectiva per alimentar el nostre el nostre esperit, agafar la brúixola i disposar-nos a reprendre el timó de la nao amb un impuls renovat.

La primera part del recés va tenir lloc a l’església de Sant Pere, un espai cèntric i obert amb l’Exposició permanent del Santíssim durant aquesta Quaresma. El tema de la reflexió va girar entorn a la “Lectio Divina” que havia fet el Papa als rectors de Roma a l’inici de la Quaresma. A partir de la lectura, meditació, oració i contemplació del relat dels fets dels Apòstols (20, 17-38) la reflexió s’endinsà fins a descobrir-hi allò que Déu ens diu avui a nosaltres, també als laics compromesos amb l’Església, seguint els punts següents:

  1. La nostra vocació: servei humil
  2. Conversió
  3. L’Església, do de Déu i humana
  4. Es posà de genolls i resà
  5. Referència a Maria

Després vam adreçar-nos als baixos de l’església, al Centre Beat Francesc Castelló. Allí vam intercanviar impressions, dubtes i anhels en un diàleg molt enriquidor.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn