Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 març 2016
Categoria/es: General

RECITAL POÈTIC-MUSICAL DE SETMANA SANTA

El grup TOAR, ha ofert per dissetena vegada un recital poètic la tarda de Diumenge de Rams a l’església de la Mare de Déu del Carme. Com en les edicions anteriors ha estat organitzat per Mari Cruz Nevot, però el d’enguany ha estat impregnat pel record d’Enric Castells, de Joan Justribó, Alfredo García Castrillón y Gildo Mazarías, rapsodes difunts del TOAR.

Així ho ha expressat Mary Bometón en la seva emotiva presentació: “és un recital especial per a fer presents als que no hi són mitjançant el record de les poesies que segurament ells haurien triat. Si cantar és resar dues vegades, resar a través del pensament del poeta ha de ser molt gratificant al cor i a les oïdes de tots.”

Mary Bometón, Marisol Lavín, Maria Pijuan, Pepe Fernández i Maria Carme Mor i Mari Cruz Nevot han declamat una exquisida selecció de poemes religiosos, alguns d’ells personals, amb molta devoció, al costat de l’altar i als peus de la Mare de Déu del Carme, a qui s’ha dedicat també el poema escollit com a obertura de l’acte “Si mi voz muriera en tierra”, de Rafael Alberti. Mari Cruz Nebot ha recitat “Los motivos del Lobo”, com a homenatge al seu autor, Ruben Darío, en el centenari de la seva mort, i al sant d’Assis que amb la seva estima el va amansir.

L’acte s’ha iniciat amb l’entrada reial, obra del mestre Lluis Climent en homenatge a Enric Castells. A l’interludi musical ha interpretat “Jesus Dulcis Memoria” peça de música gregoriana que ha dedicat als finats del TOAR.

Abans de començar el recital poètic-musical, hem rebut la visita del pas de la Somereta, de la Confraria de la Sagrada Família i Sant Cristòfol. Després d’aturar-se al davant de la parròquia del Carme, representants de la confraria han entrat a l’església per a oferir un ram de flors a la Mare de Déu del Carme. Mossèn Joan l’ha recollit i l’ha depositat als peus de la seva imatge. Tot un detall amorós vers la Mare del Cel.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn