Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

25 març 2018
Categoria/es: General

RECITAL POÈTIC MUSICAL DE TOAR EN HOMENATGE A MOSSÈN JOAN MORA

El Recital poètic musical que organitza TOAR la tarda del Diumenge de Rams a la parròquia del Carme s’ha celebrat en la XIXena edició en record i reconeixement a Mossèn Joan Mora i Pedra. Així ho ha expressat Cosme García, en la presentació, on ha recordat també el seu impulsor i president de l’Agrupació Teatral Enric Castells, juntament amb Mossèn Joan Ramon Ezquerra i el propi Mossèn Joan Mora, de qui ha fet una semblança:

“Impulsor de l’Associació d’Amics de Tragó de Noguera, dels Amics de Sant Sebastià a Lleida, i d’infinitat d’iniciatives com La Torxa… Ha rebut les distincions de la Medalla de la Paeria, Lleidatà exemplar per la Jove Cambra de Lleida, la Creu episcopal de l’Església ortodoxa, col·laborador dels romanesos catòlics, fundador del Centre Jericó… Senzill, auster, sempre lliurat als demés, especialment als més necessitats… El TOAR sempre li ha tributat un gran carinyo. La seva capella ardent va ser una manifestació de dol, d’estima i d’emoció. La multitudinària i sentida Missa exequial a la Catedral, l’homenatge pòstum al Pont de Suert amb la seva declaració com a fill adoptiu… De la mà de Mn. Joan R. Ezquerra, Mossèn Joan ha estat fautor del canvi operat a les parròquies del Carme, Sant Joan i Sant Pere… Mossèn Joan sempre serà recordat!”

El mateix Cosme García ha iniciat el recital amb la lectura del poema A Mosén Joan Mora, que Dios tenga en su gloria”, d’Antonio Gutiérrez. Tot seguit, un bon grup de rapsodes del TOAR han volgut sumar-se amb les seves veus a l’homenatge a Mossèn Joan: Jordi Vivas, Mary Bometon, Maria Pijuan, Jaume Marc Torrent, Marisol Lavin, Teresa López-Tercero, Cristina Guallar, Josep Francesc Marí, Paquita Oto i Montse Peña. Jordi Vivas, president de l’Agrupació Teatral, ha fet la presentació dels poemes declamats, preparada conjuntament per Jaume Marc Torrent, comentant els fets de la Passió i Mort de Jesús que els inspiraven.

Acabada al recitació, Mossèn Joan Ramon ha agraït al TOAR la selecció dels poemes, d’autors de tots els temps; també ha agraït el tema escollit, la bona recitació, i que hagin dedicat aquest acte a Mossèn Joan. I,ha afegit, amb emoció: “Hem viscut junts quaranta anys i ara sento una solitud molt gran i, a la vegada, la seva companyia infinita des del cel. Sense ànim de voler-me comparar amb ell, m’ofereixo a estar al vostre servei en tot allò que pugui fer”.

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn