Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

9 abril 2017
Categoria/es: General

RECITAL POÈTIC MUSICAL DE TOAR

L’Agrupació teatral TOAR ha presentat el XVIIIè Recital Poètic Musical de Setmana Santa a la parròquia del Carme. Ja és tota una tradició ben esperada la tarda del Diumenge de Rams, després de l’ofrena del Pas de la Somereta. L’acte ha estat conduït per Mari Bometón que també ha declamat com a rapsoda juntament amb Marisol Lavín, Maria Pijuan i Pepe Fernández. L’acte s’ha estructurat en dues parts i un interludi musical a l’orgue pel mestre Lluis Climent.

La primera part s’han recitat poemes-pregària majorment dedicats a la Mare de Déu. La majoria de poemes eren d’autors lleidatans ben coneguts: Josep Fontanet, Francisco Pacheco, Mn. Agustí Bernaus, Alfredo García Castrillón, i de la mateixa Maria Pijuan… La segona part ha estat dedicada a la poesia de l’autor lleidatà Jaume Agelet i Garriga (Lleida, 1888 – Madrid, 1980). L’acurada selecció de poemes ens ha presentat la Lleida que tant estimava el nostre poeta.

En acabar, Mari Bometón ha agraït Mossèn Joan i Mossèn Ezquerra en nom de TOAR que des de fa vint anys hagin obert l’església del Carme per poder oferir des de l’altar aquesta expressió de la pau que és la poesia: ‘Aquest recital es fa amb aquest objectiu’, ha dit.

També Mossèn Joan Ramon ha dit unes paraules en nom de Mossèn Joan, que per la seva malaltia no hi havia pogut assistir, unes paraules d’agraïment i felicitació al TOAR: ‘En una església sempre hi ha lloc per tot allò que no és religiós però que és bell, perquè és una expressió de Déu, que les ha inspirat’.

L’acte ha comptat amb l’assistència de la regidora Marta Gispert i de les poetesses Rosa Fabregat Armengol i Rosa Fabregat Solé.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn