Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 gener 2020
Categoria/es: General

RECONEIXEMENT AL PESSEBRE VIVENT DE SANT JOAN EN LA CLOENDA DEL CICLE DE NADAL

 PREMI ALS PESSEBRES DE QUATRE NENS DEL CARME

En la Cloenda del Cicle de Nadal celebrada a l’Auditori Enric Granados, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha fet lliurament dels premis del Concurs de Pessebres convocat amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació de Lleida. L’acte presentat per Cosme García s’ha iniciat amb els parlaments de la taula presidencial. Jordi Curcó, president de l’entitat, ha elogiat la carta apostòlica del Papa Francesc “Admirabile Signunm” dedicada al Pessebre, on parla de la “bella tradició de les nostres famílies que en els dies previs al Nadal preparen el pessebre, com també el costum de posar-lo en els llocs de treball, a les escoles, als hospitals, a les presons, a les places…”. Una tradició que l’Agrupació s’esforça per fer present el pessebre arreu de la nostra ciutat i en tots i cada un dels ambients citats pel Francesc. “El Pessebre ha estat un any més ben alt i ben fort al Nadal de Lleida. Gràcies i per molts anys!”, ha dit.

El Bisbe Salvador ha agraït als participants al concurs i als Pessebristes per dignificar-lo: “Montant el Pessebre ja s’ha fet un acte de fe”, ha dit. Com a representant del govern municipal la tinent d’alcalde Montse Pifarré s’ha referit a “les tradicions i costums com un eix vertebrador de la societat, sempre que aquestes no siguin discriminatòries per a cap col·lectiu”. I ha afegit que aquestes han d’evolucionar i “han de poder emocionar i han de poder vibrar amb les nostres tradicions, aportant altres punts de vista i altres maneres de fer, si s’escau, però sense perdre l’essència”. A l’acte, també han assistit el tinent d’alcalde Jaume Rutllant i la regidora Marisa Xandri.

A continuació s’ha fet lliurament de guardons del 85è Concurs de Pessebres en les categories de grups familiars tradicionals i artístics, centres d’ensenyament, entitats cíviques, esglésies, diorames, aparadors i originals. S’ha fet una Distinció Especial a Virgilio del Olmo, autor del pessebre monumental de l’església de Sant Pau a la Mariola. El primer premi del grup esglésies ha recaigut en el pessebre del Santuari de Sant Antoni de Pàdua, franciscans, realitzat per Antonio Gil, Josep Figueras i Montserrat Lluna.

També s’ha fet un reconeixement especial als organitzadors dels tres pessebres vivents que s’han celebrat a Lleida aquest Nadal: el de l’escola FEDAC, el del col·legi Sagrada Família i el de la unitat pastoral de les parròquies del Carme i Sant Joan.

En la 45ena edició Concurs Infantil i Juvenil de Pessebres han estat guardonats quatre nens de la parròquia del Carme, Oriol, Jan, Iker i Nil, en la respectiva categoria del pessebre presentat.

La cloenda final ha comptat amb la intervenció musical de la secció infantil de la Coral Shalom, dirigida per Carme Valls interpretant cançons nadalenc que han comptat amb la representació escènica d’alumnes del FEDAC.

Cal felicitar a tots els guardonats i, molt especialment, a l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes que presideix Jordi Curcó per “l’esforç en procurar que aquesta entranyable tradició mai pugui caure en desús. La nostra missió és conservar, promoure i enaltir el Pessebre com a patrimoni cultural de tots i penyora de l’autèntic sentit cristià del Nadal. Pessebre i pessebrisme, que a casa nostra és també expressió de cultura, art, religiositat popular i tradició secular”.

Pessebre Vivent del Col·legi de la Sagrada Família

Diorama del Santuari de Sant Antoni de Pàdua

  

 Pessebres guardonats de la parròquia del Carme al concurs intantil i juvenil

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn