Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 setembre 2012
Categoria/es: General

RELLEU A LA PARRÒQUIA DE TORREFARRERA

La celebració eucarística de la festa de l’Exaltació de la Santa Creu ha estat el marc on el Sr. Bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, ha presentat Mossèn Víctor Espinosa, com a nou rector de Torrefarrera, que formarà part des d’ara de la Unitat Pastoral amb la parròquia de Sant Bartomeu d’Alpicat. Al mateix temps ha acomiadat Mn. Joan Ramon Ezquerra, que ha finalitzat avui la seva etapa com a rector de la parròquia de Torrefarrera. La Missa ha estat admirablement solemnitzada per la Coral Clavellina.

D’una manera expressiva, el Sr. Bisbe ha lliurat al nou rector Mossèn Víctor el llibre dels Evangelis, perquè és sempre el Bisbe qui, com a pastor de la diòcesi, envia els sacerdots a les parròquies perquè hi prediquin l’evangeli de Jesús. Mossèn Víctor, a continuació, ha llegit el fragment evangèlic corresponent a la festa, i n’ha fet una glossa breu i sentida, posant-se cordialment a disposició dels fidels de Torrefarrera, per recórrer amb ells el camí que ens senyala Jesús. I per fer-ho juntament amb els fidels de la parròquia d’Alpicat. Cada vegada més, els cristians de les parròquies veïnes s’han de sentir agermanats en la vivència de la fe. Una fe que, viscuda en comunitat, s’aferma i arrela més profundament.

Al final de la celebració, Mn. Joan Ramon Ezquerra, que concelebrava l’eucaristia amb el nou rector del poble i amb Mn. Joan Mora, rector de la Mare de Déu del Carme i Sant Joan Baptista, de Lleida, parròquies on exercirà des d’ara el seu ministeri, i invitat pel Sr. Bisbe a dir unes paraules, s’ha adreçat als nombrosos feligresos que omplien l’església resumint la darrera homilia realitzada com a rector de la parròquia. “Durant aquests tres anys us he volgut dir el mateix que va dir Jesús durant els tres anys de vida pública a Palestina. Teniu un Pare que us estima. Confieu en Déu i això us donarà pau i serenor. Us farà estimar els altres com a germans. Us donarà força davant les dificultats. Centuplicarà les vostres alegries.”

Aquestes paraules han estat intensament aplaudides. L’ovació s’ha repetit quan Mn. Joan Ramon ha agraït a l’Ajuntament del poble, representat pel Sr. Alcalde, Jordi Latorre, i els regidors, el suport donat a les iniciatives de la parròquia. Al mateix temps ha agraït al poble de Torrefarrera l’actitud cordial amb què l’havien acollit aquests tres anys, i li ha demanat que acollissin amb la mateixa cordialitat el nou rector, Mossèn Víctor.

Al final de la celebració, l’Ajuntament de Torrefarrera ha obsequiat a tots els assistents a un pica-pica a la sala d’actes de la casa consistorial. Ha estat un bon moment per al diàleg, salutacions al nou rector, Mossèn Víctor, i acomiadament a Mossèn Joan Ramon.

Aquest ha estat el dia culminant de les festes del poble en honor de l’Exaltació de la Santa Creu, titular de l’església parroquial. Mossèn Joan Ramon enguany havia actuat com a Pregoner d’Honor en l’acte oficial d’obertura de la Festa Major al Saló d’Actes de l’Ajuntament. Aquest reconeixement explicitava l’estima i agraïment del poble de Torrefarrera a Mn. Joan Ramon Ezquerra i que el seu Alcalde va expressar en la carta publicada el mateix dia a la premsa lleidatana.

En cada canvi, cadascun dels mossens comencen una nova etapa del seu ministeri. Ministeri que, en qualsevol lloc on l’han d’exercir, és sempre un servei a l’Església en la persona dels homes i dones del poble. Aquesta és la disponibilitat de Mossèn Víctor i Mossèn Joan Ramon.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn