Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

20 febrer 2016
Categoria/es: General

REUNIÓ DE CATEQUESI DE L?ARXIPRESTAT SEU VELLA

Les parròquies de l’arxiprestat Seu Vella organitzem un parell de trobades de catequesi al llarg del curs, la d’Advent i la de Pasqua. En representació de cada parròquia ens reunim prèviament algunes catequistes, convocades per l’arxiprest Mn. Lluis Sallán,  per preparar-la.

La darrera reunió ha tingut lloc al Local parroquial del Carme. A més de concretar la data i el tema de la trobada de Pasqua, hem mantingut un diàleg força enriquidor sobre les circumstàncies que envolten actualment la catequesi a les nostres parròquies. Una diversitat de realitats que amb el llenguatge comú de l’amor planteja la catequesi com un seguiment de Jesús, més enllà de la preparació per a rebre el sagrament. Un repte que en comporta d’altres, com el procurar la complicitat entre la família i la parròquia a través d’un acolliment, acompanyament i formació dels pares; i la preparació per a una iniciació cristiana entesa com un procés formatiu complementari continu i global.

Aquesta és la resposta que s’han plantejat donar els mossens del nostre arxiprestat a l’actual necessitat d’evangelització. Mn. Víctor Martínez és l’encarregat de pivotar la creació d’un centre formatiu d’iniciació cristiana amb una metodologia activa. La parròquia continuaria essent l’espai celebratiu en la recepció dels sagraments. Es tracta d’un projecte de futur a mig termini que requereix un acurat treball en equip per part de professionals de diferents àmbits. Una aposta de futur que cal valorar a nivell parroquial i s’acabarà decidint en una reunió conjunta dels implicats en donar-li suport:  mossens i catequistes.

A més de compartir aquestes inquietuds amb l’esperança que ens dóna la fe, vam compartir un pica-pica que de molt bon grat havíem preparat.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn