Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 setembre 2011
Categoria/es: General

ROMERIA DE LA RIBAGORÇA

També aquest any la nostra parròquia ha participat a la Romeria de les Marededéus de la Ribagorça en la seva 33ena edició. El lloc de acolliment ha estat Torreciutat, amb la imatge que presideix el seu Santuari com amfitriona.

Amb paraules Mons. Alfonso Millán , el Bisbe de Barbastro-Monzón, ha estat una trobada de germans per compartir la fe en la celebració, l’aliment en la taula, en el menjar, i l’alegria en la festa.

Com ja és costum en totes les romeries s’ha iniciat la festa amb la processó cap al Santuari amb el res del Sant Rosari i algun cant a Maria. El temple s’ha omplert de gom a gom i es respirava un clima de pregària dens i profund. El Sr. Bisbe ens recordava que, així com tots portem amb goig la foto de la nostra Mare, també avui acompanyem la “nostra” Mare amb les diverses imatges que, en arribar a cada indret, pren un nom concret i familiar, però que és la Mare de tots.

Després de l’Eucaristia hem compartit l’aliment i els “fruits “ de la nostra terra pels claustre de la gran esplanada. I,com sempre, no hi podia faltar el moment d’esbarjo i d’alegria de sobre taula. Un duo de Barbastro ens ha fet viure i fins i tot ha animat els ritmes propis de la nostra joventut.

La pluja ha donat el tret de tornada. A les 5 de la tarda, amb un ruixat intens ens hem acomiadat per a tornar a les nostres llars esperant la propera trobada que serà al poble de Castejón de Sós, prop de Benasque.

Al matí, abans d’arribar a Torreciutat ens hem apropat a Peralta de a la Sal a visitar el Santuari de Sant Josep de Calazanç. El Pare Jesús ens ha presentat aquesta figura senyera en el camp d l’educació juvenil.

També hem visitat la catedral de Barbastro després de la trobada de Torreciutat. Mn. Antonio Abadías, rector del Catedral ens ha acollit i ens ha donat l’ informació necessària per a fer una visita profitosa d’aquest temple gòtic. Ha estat colpidora la visita de la capella del Beat Florentino, Bisbe màrtir, especialment el petit museu on es conserven restes del seu petit pontificat –sis mesos– i del seu martiri.
Una jornada plena i profitosa en tots el sentits.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn