Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 maig 2017
Categoria/es: General

ROSARI DE NENS A LA CATEDRAL

La commemoració del Centenari de les Aparicions de la Verge del Rosari de Fàtima s’ha celebrat amb un acte molt entranyable a la Catedral, el Rés del Rosari dirigit per nens i nenes. Ha estat el mateix 13 de maig, dia del Centenari de la primera aparició de la Verge Maria als pastorets Lucía, Francisco i Jacinta, que enguany s’esqueia en dissabte, el dia marià per excel·lència, a la Capella del Santíssim de la Catedral. Allí s’havia traslladat el dia anterior la Imatge Peregrina de la Verge Blanca de Fàtima des de la capella del Cor de Maria, a la residència de les Missioneres Esclaves del Cor de Maria de l’avinguda de Catalunya.

Diferents nens han anat alternant el rés dels Misteris de Goig amb la lectura d’unes meditacions adients davant de la Imatge de la Mare de Déu de Fàtima, situada al peu del presbiteri, just a sota del vitrall de l’Anunciació de l’Àngel a Maria, i amb les imatges de Francisco i Jacinta Marto, ja canonitzats el mateix dia pel Papa Francesc, als seus peus.

El Rosari ha quedat interromput per la celebració de l’Eucaristia presidida per Mossèn Jesús Tarragona. En acabar, els nens i els molts feligresos congregats a la capella hem completat el rés del Rosari amb el cinquè Misteri, la Salve i les Lletanies a la Mare de Déu. Finalment, els nens han traslladat la imatge de la Mare de Déu de Fàtima fins al presbiteri de l’altar major de la Catedral, on estarà fins a final de mes i, després, retornarà al seu emplaçament original.

Des del cel la Mare de Déu segur que haurà beneït els dotze nens i nenes que han resat devotament aquesta oració que tant va recomanar als pastorets de Fàtima

Aquesta imatge de la Mare de Déu de Fàtima va recórrer les terres del Bisbat de Lleida en dues peregrinacions memorables. La primera el mes d’abril de 1948, i la segona des del 17 d’abril fins al 8 de maig de 1949. La presència de la Imatge Peregrina va ser rebuda amb gran entusiasme i la seva dolcesa va captivar l’ànima dels lleidatans.

Aquest ha estat un dels actes organitzats per l’Àrea d’Espiritualitat i Litúrgia diocesana sota el lema ‘Confiant en Maria’ per revifar la devoció mariana durant el mes de maig, el Mes de Maria.

El proper dissabte 20 de maig hi haurà una Primera Romeria Mariana recorrent les esglésies d’advocació Mariana, amb sortida des de la Parròquia de la Mare de Déu del Carme a les 17:30h.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn