Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 juliol 2015
Categoria/es: General

SANT JAUME VE DE GALÍCIA

La recreació de la llegenda de sant Jaume de l’autor lleidatà Carles Cepero ha complert el seu onzè aniversari de la mà de TOAR. El Pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat novament l’escenari noble on s’ha representat l’Acte Sagramental que explica l’origen de la tradició més antiga celebrada a Lleida. L’acte ha estat presentat per Cosme Garcia, que s’ha referit a “sant Jaume de la convivència”, i José Antonio Barranco, que ha destacat el sentiment de pertinença que crea el patrimoni cultural.

A més de l’actuació Jordi Vivas, Jordi Nicuesa, Denise Borraz i altres veus de TOAR, ha destacat l’acompanyament musical de la violinista Mariona Montagut i el ball-homenatge a la festa de sant Jaume interpretat per l’Esbart Dansaire del Sícoris.

Ha tancat l’acte la directora de l’IEI Montse Maciá, des d’aquesta nova responsabilitat assumida recentment. Ha tingut paraules d’enaltiment i suport a les nostre tradicions com una aportació de la nostra memòria al patrimoni de Catalunya i a la nostra identitat personal i col·lectiva. Amb relació als orígens històrics de l’edifici que aixopluga la institució cultural lleidatana ha indicat, l’antic hospital de Santa Maria, va agrair l’homenatge que suposa “Sant Jaume ve de Galícia” als molts peregrins que transitaven per les seves portes.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn