Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 juny 2011
Categoria/es: General

SANT JOAN A SANT JOAN

L’església de San Joan ha acollit la seva festa patronal amb una eucaristia presidida per Mn. Adrián, sacerdot romanès, i concelebrada per Mn. Joan i Mn. Dismas, sacerdot rwandès. En la salutació inicial als nombrosos feligresos que omplien la nau del temple, Mn. Joan ha comunicat el nomenament de Mn. Dismas com a vicari de les parròquies de la Unitat Pastoral, en substitució de Mn. Santiago, que ha rebut una nova destinació pastoral. També el matrimoni de Joan Mo i Glòria Gasol han celebrat el 47 aniversari del seu casament.

L’homilia del nostre rector s’ha centrat en l’especial significació de la figura de Joan el Baptista en la història de la Salvació, i la seva actualització en la nostra realitat personal i comunitària.

“Déu sempre espera una resposta de l’home a la seva vocació, i quan es troba amb una persona dòcil, mostra en ella el seu projecte. De Joan el Baptista va dir Jesús :“no ha nascut un home més gran; però el més petit en el Regne del Cel es més gran que ell”. La seva vocació era ser “la veu”, anar davant del Messies salvador. Les fogueres enceses la nit de sant Joan tenen la missió de mostrar que Joan el baptista és una “foguera” que il•lumina i escalfa. Nosaltres tenim la missió de ser som “la llum i la sal de la terra”. Cadascú amb les seves qualitats i en el seu lloc concret, segons la seva generositat i vocació d’amistat i d’amor.
També cada parròquia és una expressió concreta de l’Església universal amb vitalitat, amb vocació missionera. Cal que ens preguntem si som cristians vius –parròquia- o ens anem cansant del seguiment de Jesús. L’envelliment físic no ha de comportar un envelliment espiritual. L’esperit sempre ha de ser jove, en procés de formació i perfecció fins al final. La parròquia tindrà vitalitat en funció de la vida que anunciïn els cristians que la conformen. Hem de mantenir la nostra flama encesa, però sense oblidar-nos que també necessitem de l’escalf dels altres, de la comunitat. Tots podem explicar –perquè ho hem experimentat- el nostre encontre amb Crist.
La nostra Església no ha de caure en la rutina. Hem de ser joves, no desanimar-nos, no defallir en l’esperança, en la fe i en l’amor. Demanem al nostre patró i intercessor, sant Joan Baptista, que seguim el seu dit que assenyala el Crist salvador –l’únic que pot donar sentit a la nostra vida- amb una resposta d’amor a Déu i als nostres germans.”

La Missa ha estat solemnitzada amb els cants del Cor romanès, el Cor africà i la Coral del Carme. En acabar la celebració han fer un petit concert als assistents. L’actuació del Cor romanès va finalitzar amb una expressiva felicitació a Mn. Joan en el dia del seu sant, i amb un cant popular del seu país en al•lusió als “tres ramats” parròquies de Mn. Joan. “Veus d’or” cantant des del cor sentiments de nostàlgia.

Finalment, ja a l’exterior, tots hem compartit una degustació de coca i refresc preparada per la família Roig.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn