Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 octubre 2015
Categoria/es: General

SANT JOAN CELEBRA LA FESTA DEL PILAR

La Casa de Aragón de Lleida ha celebrat la festivitat de la Mare de Déu del Pilar amb els tradicionals actes de la processó, la missa i el festival de jotes. La processó ha sortit de la seu de l’entitat regional al passeig de Ronda amb la imatge de plata duien les Cambreres de la Pilarica que anava seguida pels membres de l’entitat, els gegants de l’Agrupació Cultural Garrigues i una comitiva  d’unes cent cinquanta persones fins a l’església de Sant Joan.

La celebració eucarística ha estat presidida pel pare Joaquim Recasens ofm, concelebrant amb mossèn Joan Mora, rector de la parròquia de Joan i un altre sacerdot. El grup ZA-HU-TE ha acompanyat amb els seus cants la missa baturra. La celebració ha comptat amb l’assistència del tinent d’alcalde Rafael Peris i diversos regidors, juntament amb el president de la Casa de Aragón Jesús Monter i el president de la Federació de Cases Regionals de Lleida Cosme García.

La predicació del pare Joaquín Recasens ofm, originari de la població aragonesa de Bellever de Cinca, ha estat dedicada a lloar la Mare de Déu, en l’advocació del Pilar “la joya más preciosa que hay bajo el sol” i a la jota aragonesa com un referent imprescindible per comprendre i alenar la seva devoció: “A la jota me remito”, anava repetint cadenciosament el p. Joaquín al llarg de la seva homilia amb cites a la lletra d’alguns d’aquests cants populars aragonesos per reforçar el seu

valor religiós: “gracias a la jota es más fàcil vivir el evangelio de Jesucristo”.

La celebració ha tingut un dels seus moments més vistosos amb l’ofrena floral als peus de la Mare de Déu del Pilar, a l’altar del transsepte del temple.

 

 

A continuació, la plaça de Sant Joan s’ha omplert de d’aquestes danses i cants populars aragonesns amb el tradicional festival de Jotes que han seguit unes mil cinc-centes persones.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn