Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 juny 2010
Categoria/es: General

SANT JOAN, ESCENARI PRIVILEGIAT DEL CORPUS CHRISTI

La Solemnitat del Corpus Christi, celebrada a la Seu Vella des de 1984 i que en els darrers sis anys havia rebut l’encertat impuls de promoure la participació dels infants de Primera Comunió, enguany ha canviat el seu escenari. L’exposició de la singular col•lecció de tapissos de la Seu Vella ha desplaçat la celebració cristiana del Corpus a la Catedral Nova, en una organització conjunta amb el Grup Cultural Garrigues que des de fa dotze anys ha vetllat per la conservació dels elements tradicionals vinculats a la festa.

L’eucaristia ha estat presidida pel senyor bisbe i concelebrada per nombrosos sacerdots de les parròquies de la ciutat. Ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la Regidora de Cultura, Montse Parra. Els infants de Primera Comunió han tingut un protagonisme especial durant la celebració. La processó, amb la Custòdia monumental de plata de 1867 sota pal•li, ha resseguit el carrer Major i la plaça de la Paeria fins arribar a la plaça de Sant Joan. Tot el recorregut estava revestit de catifes de flors, algunes malmeses a causa de la pluja del matí, i de la música religiosa que ambientava els carrers per on passava el Cos de Crist. El seguici anava precedit pels elements de cultura popular, que han fet un ball en arribar a la plaça de Sant Joan: l’àguila, el lleó, els gegants i els cavallets.

L’acte ha finalitzat amb l’adoració a Crist Eucaristia i el trasllat de la Custòdia a l’església de Sant Joan. Allí el senyor bisbe i els infants de Primera Comunió han posat per a la foto de grup com a record d’una jornada profundament significativa per als cristians.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn