Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 juny 2013
Categoria/es: General

SANT JOAN I EL CARME DINS LA RUTA TURÍSTICA PEL COR DE LLEIDA

La realització de la ruta turística anomenada “El cor de Lleida”, organitzada pel bisbat de Lleida, a través de la Delegació de Patrimoni Artístic, i Catalonia Sacra, ha portat a un grup d’unes trenta persones a visitar les parròquies de la nostra Unitat Pastoral: Sant Joan Baptista i la Mare de Déu del Carme. Acompanyats per Lluis Casaña, secretari de la delegació, i Loreto Flix, que feia de guia.

A més dels aspectes artístics rellevants de cada església, Loreto es va remetre al passat. A Sant Joan va recordar l’antiga església romànica, Sant Joan de la plaça, enderrocada el 1868 per facilitar l’ampliació de la plaça de Sant Joan. Al Carme va fer referència a l’antic convent de carmelites calçats, traslladat des del camí de Corbins el segle XVII, lloc de devoció permanent a la Mare de Déu del Carme.

A través d’aquesta ruta s’ha visitat una selecció dels edificis religiosos més rellevants de l’Eix comercial. Des de ponent (carrer de Sant Antoni) fins a llevant (carrer del Carme) la ruta ha efectuat la visita a Sant Llorenç, l’oratori de la Sang, l’oratori dels Dolors, la capella del Peu del Romeu i l’església de Sant Pere, a més de Sant Joan i la Mare de Déu del Carme. Es tracta d’un conjunt important d’esglésies de diferents èpoques, estils i espiritualitats, un dels set itineraris seleccionats a la Diòcesi de Lleida per Catalonia Sacra; és el segon que es realitza, després de la visita a la Catedral Nova.

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats de Catalunya a fi de donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Un amplíssim i ric patrimoni que és el resultat de 2000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn