Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

12 octubre 2010
Categoria/es: General

SANT JOAN VIU LA FESTA DEL PILAR

Amb l’església de Sant Joan plena de gom a gom, i molts aragonesos abillats amb el vestit tradicional, continuava la jornada festiva iniciada amb la processó de la Mare de Déu del Pilar pels carrers de Lleida des de la Casa de Aragón.

La celebració solemne de l’eucaristia ha estat presidida per Mn. Vicenç Alfonso i concelebrada per Mn. Joan Mora i Mn. Amable Rendón, sacerdot aragonés; també hi ha participat Mn. Santiago Mataix, diaca, i Pedro, seminarista.

En l’homilia Mn. Alfonso ha glossat la figura de Maria, sota l’advocació del Pilar; ha ressaltat el valor de le tradicions i ha apel•lat a la coherència cristiana en la nostra vida.

L’ofrena floral ha estat molt participada i vistosa per la combinació de les flors dels devots de totes les edats amb els seus vestits típics mentre s’adreçaven a la imatge de la Pilarica, situada en un altar lateral de l’església.

El president de la Casa de Aragón, Cosme García, ha pronunciat paraules molt sentides d’agraïment a tots els presents. També ha fet referència a l’església de Sant Joan, que acull des de molt antic la devoció a la Mare de Déu del Pilar, i al seu l’altar parroquial, documentat des de 1775, i a l’actual sufragat per devots i inaugurat el 1944.

Acabada la Missa ha tingut lloc el festival folklòric.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn