Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

21 setembre 2011
Categoria/es: General

SANT PERE, OBERT

Els dies 16, 17 i 18 de setembre una cinquantena d’entitats, associacions i col•lectius i centres culturals han donat a conèixer i han compartit l’activitat que es realitza al barri antic de Lleida en la segona edició de l’Obert Centre Històric. L’església de Sant Pere s’ha sumat a aquesta iniciativa de l’Ajuntament de la nostra ciutat, obrint les portes al llarg de tot el dissabte 17 i el matí del diumenge 18.

Antonio i Lourdes, matrimoni que té cura del temple, han fet una visita guiada per tot l’edifici, tot explicant la historia i l’obra artística que acull l’església, que ha estat recentment restaurada. També han mostrat el Museu dedicat al Beat Francesc Castelló, situat al cor perimetral, i el Centre Beat Francesc Castelló, als baixos, un ampli espai rehabilitat i inaugurat fa uns mesos.

La tarda del dissabte també hi ha hagut una actuació musical a càrrec del Cor africà de la parròquia del Carme. Hi han assistit el Tinent d’Alcalde Josep Presseguer, Mossèn Josep Martí i Mossèn Joan, rector de la parròquia de Sant Pere, així com un bon nombre de persones que han gaudit de les cançons i de la sensibilitat d’aquestes joves i dolces veus guineanes.

En acabar, Mossèn Joan i el Sr. Presseguer han fet un breu parlament tot aplaudint la idea de donar vida al casc antic amb les activitat realitzades aquests dies, convertint la zona en un gran espai de festa cultural. A la vegada han agraït l’agradable actuació del Cor africà i la seva qualitat, malgrat el poc temps disposat per a preparar-la. No hi podien faltar, finalment, unes paraules d’elogi i sorpresa per l’admirable obra de la restauració de l’església de Sant Pere que l’han convetit en una esplèndida "tasseta de plata".

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn