Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

13 desembre 2017
Categoria/es: General

SANTA LLÚCIA, LA LLUM DE LA FE

 Santa Llúcia, una feta tradicional que obre la porta del temps de Nadal. La parròquia del Carme la celebra especialment per ser el lloc de veneració de la seva imatge de l’escultora Ramon Aguiló a la capella decorada amb pintures de la seva filla Magda Aguiló i el seu nét Roger Torres sj. Un conjunt que irradia la llum que el nom de la Santa expressa simbòlicament.

Al llarg del dia moltes persones s’hi ha fet presents ofrenant veles i pregant la patrona de les modistes i dels cecs. També les celebracions eucarístiques n’han fet memòria, d’una manera especial la del vespre. Mossèn Joan Ramon ha dedicat l’homilia a entendre el sentit de la veneració a aquesta jove patrícia romana de Siracusa que, havent-se consagrat a Déu, va ser acusada de ser cristiana pel jove amb qui la seva mare havia acordat casar-la i a qui ella va renunciar. Santa Llúcia acceptà amb goig lliurà Déu el seu cos que ja li havia consagrat: el seu martiri ha estat una "llum per al món”. Per això el Mossèn ha dit que més que demanar la vista, és més important demanar a santa Llúcia la llum de l’Esperit, la llum de la fe.

Al coincidir aquesta festa amb la seva Visita Pastoral, el Bisbe també ha venerat santa Llúcia a la capella que té dedicada a l’església del Carme.

La ONCE ha traslladat al diumenge següent la celebració de la festa patronal. Hi ha assistit Domingo García, director de la ONCE a Lleida, amb familiars i membres de l’entitat.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn