Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

4 abril 2012
Categoria/es: General

SENTIT HOMENATGE POÈTIC A ALFREDO Gª CASTRILLÓN

El recital poètic que organitza TOAR el Diumenge de Rams per la tarda a la parròquia del Carme és ja una tradició, a l’igual que el fet de dedicar-lo com a homenatge a un poeta lleidatà. Una tradició doblement encertada. L’acte ha estat coordinat i presentat per Mari Cruz Nevot, que també ha tingut cura de la selecció de poemes que han recitat Mari Bometon, Marisol Lavin, Cristina Guallar, Maria Pijuan, Jordi Nicuesa, Denise Borraz i la pròpia Mari Cruz Nevot. Ha fallat per malaltia la veu de Carmel Guallar. L’acompanyament musical ha anat a càrrec de Lluis Climent –orgue- i Jordi Nicuesa –guitarra.

La primera part de l’acte els rapsodes del TOAR han declamat una selecció de poemes morals d’Antoni Bori i Fontestá, autor de “El trobador català”, un clàssic de les lletres i de la tradició catalana. A continuació s’ha iniciat el recital-homenatge dedicat a Alfredo Gª Castrillón. Andalus d’origen i lleidatà d’adopció, periodista radiofònic, empresari i rapsoda poeta autor del poemari “El hijo y el árbol”. En paraules de Manolo Molina llegides per Mari Cruz Nebot “ha hecho una aportación sin medida al mundo poético lleidatà como interpretador e intérprete de poetes de habla hispana … amigo del alma, amigo”. Paraules que va fer seves els rapsodes de TOAR.

L’emoció s’ha anat intensificant amb la interpretació d’una selecció de poemes del nostre poeta, en la que ell també hi va participar. La profunda sensibilitat que vessaven els versos declamats va anar calant fons en els nostres cors. “Si tengo ya mi alma repartida con los que alentáis mi vida, nada se va a perder con mi partida”.

Les ovacions han estat llargues i molt sentides. Una resposta merescuda i agraïda del nombrós públic assistent, entre ells la seva esposa i els seus nets. A més de TOAR i la parròquia del Carme, Els Armats de Lleida i el Cercle d’Economia s’han sumat a l’homenatge a l’home, al professional i al poeta que és Alfredo Gª Castrillón, que ens ha despertat un gran sentiment d’admiració.


Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn