Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

29 novembre 2023
Categoria/es: Bisbat, Catecumenat

SET ADULTS ES PREPAREN PER REBRE ELS SAGRAMENTS D’INICACIÓ CRISTIANA

Set persones majors d’edat de Lleida, la majoria majors de 30 anys, es prepararan durant aquest curs per a rebre els sagraments del baptisme, la comunió i la confirmació per Pasqua. Segons van explicar membres del servei diocesà del catecumenat del Bisbat “són persones que han trobat Jesús i entren a l’Església a l’edat adulta”. Aquestes sol·liciten formar part de l’Església i han de fer un procés de catequesis abans de rebre els sagraments. No obstant el director del servei del catecumenat, Mn. Xavier Navarro, va recalcar que “no totes tenen perquè acabar rebent els sagraments, ja que els rectors de les seves parròquies, els catequistes o inclús ells mateixos, poden veure que encara no estan preparats”.

Tot i això, abans de preparar-se se celebra el ritus d’entrada al catecumenat, que se sol fer en temps d’advent, que comença aquest 3 de desembre. Per exemple, tres adults faran l’ingrés aquest diumenge a la missa de les 11.00 hores a la parròquia del Pilar on mostraran la seva fe i sol·licitaran formar part de l’Església en una cerimònia presidida pel rector Carles Sanmartín.

El ritu d’entrada al catecumenat és de la màxima importància, perquè llavors els candidats es presenten per primera vegada i manifesten a l’Església la seva voluntat i l’Església, complint el seu deure apostòlic, admet aquells que volen ser membres seus. Déu els dona la seva gràcia quan, en aquesta celebració, es fa patent el seu desig, que rep l’acceptació i la primera consagració per part de l’Església.

Així, tant aquestes tres persones com d’altres quatre de Lleida ciutat i de la província es prepararan per a rebre els sagraments gràcies a un membre de la parròquia que els hi donarà catequesi. Un cop acabada la formació, per Pasqua, està previst que rebin els tres sagraments a la Catedral en mans del bisbe Salvador Giménez.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn