Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

30 març 2018
Categoria/es: General

TOAR REPRESENTA LA PASSIÓ DE JESÚS AL CARME

Divendres Sant la parròquia del Carme, de Lleida, ha estat l’escenari de representació de la Passió, Mort i Resurrecció del Senyor, presentada per l’Agrupació Teatral TOAR per vint-i-unè any consecutiu. Abans d’iniciar-se els actors i actrius han resat el Parenostre, aquesta vegada sota el guiatge de Mn. Joan Ramon Ezquerra, el nou rector de la parròquia, que ha recordat aquest bon costum de l’Enric Castells continuat per Mossèn Joan, a la vegada que els animava a viure intensament el seu personatge.

Des de la porta principal, Jesús ha entrat al temple-Jerusalem enmig del poble que agitava rams de palma, d’olivera i de llorer, i l’aclamava: “Hossanna”. Els espectadors, que omplien l’església de gom a gom, i entre els que hi figurava la regidora Marta Gispert, han assistit a gairebé dues hores d’escenificació impecablement coordinada per Jordi Nicuesa i Jordi Vivas, actual director del TOAR. Junt amb un elenc de més de trenta actors, alguns encarnant a més d’un personatge, la posada en escena de la Passió ha comptat amb un nombrós equip de col·laboradors que han tingut cura del vestuari, escenografia, música, so, il•luminació, fotografia… i la col•laboració especial dels Armats dels Dolors, el saetero José Antonio Nogales “El sevillano”. També el grup de joves i nens de la parròquia del Carme han donat vida al poble i el cor d’àngels del moment final de la Resurrecció.

Jordi Vivas ha excel·lit en el repte renovat anualment d’encarnar Jesús de Natzaret fent que el veritable protagonista de la Passió hagi brillat amb llum pròpia. L’emoció es reflectia en el seu rostre mentre rebia el reconeixement del públic tributant-li una gran i merescuda ovació final. Ha estat el moment de recordar especialment Enric Castells, Mossèn Joan Mora i els actors ja difunts de l’Agrupació Teatral, Joan Justribó i Gildo Mazarias.

Des de la primera escenificació llegida amb text de la Passió de Cervera i música de Lluís Climent, l’any 1997, el projecte d’Enric Castells ha anat prenent molta volada i qualitat interpretativa i escènica. Amb la seva inesborrable empremta, el nou equip de TOAR continua fent possible que la Passió de Lleida sigui un acte essencial de la Setmana Santa de Lleida.

 

  

 

  

 

 

  

 

  

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn