Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

23 juliol 2018
Categoria/es: General

TOT A PUNT PER LA ROMERIA DELS FANALETS DE SANT JAUME

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, ja ho té tot a punt per la celebració aquest dimarts 24 de juliol a les 9 de la nit, de la tradicional Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.

La festa s’iniciarà però una hora abans, a les 8 tarda a la parròquia de la Mare de Déu del Carme, amb la celebració de la Missa dels Fanalets, presidida pel bisbe de Lleida Mons. Salvador Giménez Valls i solemnitzada per la Coral del Carme. Al finalitzar la celebració, tindrà lloc la benedicció dels fanalets que els infants portaran a la Romeria.

A les 9 vespre s’iniciarà la Romeria a la Rambla de Ferran, davant l’església del Carme, presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, acompanyat pel paer en cap Àngel Ros i demés autoritats i representacions amb el president i Junta de la nostra entitat, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes.

La Romeria serà encapçalada, com és costum, pel Ball de Bastons i els gegants de la ciutat. Així mateix la Banda Municipal de Música, sota la direcció d’Amadeu Urreu, acompanyarà la imatge de Sant Jaume.

Itinerari de la Romeria

La Romeria seguirà per Rambla de Ferran, carrers Democràcia i Carme, Plaça de la Sal, Porta Ferrissa, carrer Sant Joan, places Sant Joan i Paeria, carrer Major fins arribar a la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu. La cloenda tindrà lloc però al pati de les Comèdies, davant la seu de la regidoria de Cultura amb la pregària a Sant Jaume i benedicció dels infants, Ball de Bastoners, Ball de Gegants i darrera interpretació de la Banda Municipal de Lleida.

L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, entitat organitzadora de la Romeria, confia en que un any més la participació serà multitudinària. Cal esmentar que des de la nostra entitat s’ha fet arribar a la Generalitat la petició per a que els Fanalets de Sant Jaume de Lleida, sigui declarada com a Festa Tradicional d’Interès Nacional. 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn