Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

24 abril 2011
Categoria/es: General

TOTS A UNA SOLA VEU: “CRIST HA RESSUSCITAT!”

La Pasqua és la festa major dels cristians. Si el naixement i la mort ens igualen, allò que distingeix al cristià és la fe en la resurrecció de Crist i, en ella, l’esperança de la nostra resurrecció.

La nostra comunitat ha celebrat la Pasqua en tres temps:

La coincidència en la data de la Pasqua ha permès una celebració conjunta de la Vetlla Pasqual per part de la comunitat romano ortodoxa, la ucraïnesa de ritus greco-catòlic, la romana catòlica i la nostra comunitat de les parròquies de San Joan, Sant Pere i la Mare de Déu del Carme. Ha estat la tercera celebració conjunta, a la plaça de Sant Joan.

La cerimònia s’ha iniciat amb la presentació dels catecúmens que després rebrien els sagraments de la iniciació cristiana. A continuació Mossèn Joan ha fet una breu explicació de l’obra de la Creació i de la Salvació, visualitzada amb imatges que es projectaven per a tots els assistents. Després cada comunitat ha fet una oració i un cant amb el seu símbol distintiu: els ucraïnesos, el sudari de Jesús; els romanesos catòlics la Bíblia, els ortodoxos, la icona de Crist.; la nostra comunitat, el ciri pasqual.

El foc nou que ha encès el ciri i, amb ell, les candeles de tots els assistents. Així s’ha intensificat la claror de la nit de lluna plena pròpia de l’inici de la Pasqua. Una llum que projectava el sentiment de germanor de tots els que celebrem amb goig el “pas” de Jesús de la mort a la vida. CRIST HA RESSUSCITAT! AL•LELUIA! Això ho hem manifestat amb el cant esclatant romanès: “Cristos a înviat”, seguit de l’altre canta cantat per tots: “Hoy el Señor, resucitó”.

Després cada comunitat ha anat en processó als temples on continuaria la celebració de la Vetlla Pasqual. La comunitat ortodoxa, a Sant Joan; les comunitats ucraïnesa, i la romano-catòlica a Sant Pere; i la nostra comunitat, a l’església del Carme.

Al Carme els dotze catecúmens han rebut el sagrament del Baptisme; i els adults també han rebut el sagrament de la Confirmació i l’Eucaristia. Són els sagraments de la iniciació cristiana, que els més menuts ja rebran progressivament. Ha estat una cerimònia molt emotiva que ha finalitzat amb cants de joia i forts aplaudiments amb què la comunitat acollia als neòfits.

Finalment el Diumenge de Pasqua al temple del Carme s’ha celebrat una eucaristia conjunta de la comunitat romana catòlica i la nostra comunitat. Ha estat solemnitzada per les joves “veus d’or” de la Coral romanesa i el Cor del Carme. No hi podia faltar la felicitació final –a una sola veu- de les dues comunitats: CRISTOS A ÎNVIAT! GLÒRIA, GLÒRIA, AL·LELUIA!

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn