Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

28 octubre 2012
Categoria/es: General

TRAGÓ DE NOGUERA CLAUSURA EL CINQUANTENARI AMB UNA TROBADA A LA NOSTRA PARRÒQUIA

En el salm de l’Eucaristia d’aquest diumenge hem cantat: "És magnífic el que el Senyor fa a favor Nostre, amb quint goig ho celebrem". Abandonat el poble, ara fa cinquanta anys, els descendents d’aquest poble, negat per les aigües, ens sentim feliços de poder experimentar de nou una trobada per agrair les nostres arrels, per recordar tantes coses bones i agradables viscudes en aquella porció de terra, que ens va veure néixer, i per experimentar li fraternitat que comporta sempre una veritable amistat.

Ens hem reunit al local parroquial de la parròquia del Carme. El primer acte ha estat la projecció doble del reportatge gràfic de la vivència extraordinària del cinquantenari celebrat a Tragó, el 29 d’abril de enguany. Per aquests mateixos dies, ara fa cinquanta anys partíem errants cap a noves terres i noves destinacions. Tot va anar bé, "amb quin goig ho celebrem". Després hem compartit un berenar que ens han preparat els voluntaris de la Parròquia -i quin berenar!-, mentre la conversa ininterrompuda s’anava prolongant fins al moment de la celebració de l’Eucaristia. Mossèn Joan ens ha regalat una imatge petita de la Mare de Déu del Castell. Que ella vagi acompanyant les nostres vides i les nostres llars!

En la celebració de la Missa, a part de recordar-nos la gran obra de Déu que suposa el nostre baptisme i la nostra fe, rebuda dels nostres pares, hem celebrat el martiri del germà marista Víctor Conrad Ambrós, que precisament el mateix dia se celebrava el 5è aniversari de la seva beatificació. Que el testimoni d’aquest màrtir de la nostra pàtria petita i l’afecte amorós de la Mare de Déu del Castell, siguin la nostra guia i estímul en l’esdevenir de tots els que vam deixar la llar del nostre poble, Tragó de Noguera. La fotografia de grup i les darreres salutacions han estat el punt i final d’aquesta trobada i, al mateix temps, dels actes del cinquantenari.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn