Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

27 abril 2017
Categoria/es: General

TRASLLAT DEL CULTE DE L’ORATORI DELS DOLORS AL PEU DEL ROMEU

Les obres de reparació que s’han d’acometre per rehabilitar en la seva totalitat la malmesa coberta de l’oratori de la Mare de Déu dels Dolors del carrer Cavallers de Lleida ara tancat al culte, han obligat a la Congregació dels Dolors ha traslladar provisionalment les celebracions religioses a la propera capella de Sant Jaume del Peu del Romeu, ubicada en la cruïlla del carrer Cavallers amb el carrer Major, seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. 

Així, avui divendres, a les 7’30 de la tarda tindrà lloc en dita capella on s’ha col·locat una imatge de la Verge dels Dolors, l’acte de Congregació que se celebra habitualment tots els divendres se celebrarà  a l’Oratori del carrer Cavallers, ara tancat al culte. S’iniciarà amb l’exercici en honor a la Mare de Déu dels Dolors, al que seguirà l’Eucaristia, presidida pel consiliari dels Dolors i també de l’Agrupació de Pessebristes Mn. Vicenç Alfonso.

Es previst que el Peu del Romeu aculli els actes de culte de la Congregació dels Dolors fins la culminació dels treballs de rehabilitació de l’Oratori, que poden dilatar-se fins l’arribada de l’estiu. Ja en la passada Setmana Santa, la Congregació es va veure obligada a traslladar el Septenari i la festa en honor de la Verge dels Dolors, a la propera parròquia de Sant Andreu. Tot i això, en cap cas es va veure afectada la processó del Diumenge de Rams, ja que el pas de la Mare de Déu dels Dolors va poder fer la seva tradicional sortida del seu Oratori.

Tot i ser un fet extraordinari, no es però la primera vegada que la capella del Peu del Romeu, on se celebra solament una Missa a l’any per la festa de Sant Jaume el 25 de juliol, acull provisionalment celebracions religioses. Se sap que de l’any 1868 al 1884 i com a conseqüència de l’enderroc de l’antiga església de Sant Joan a la qual pertanyia per a construir l’actual, va acollir algunes funcions parroquials. També en la postguerra, havent estat cremades les esglésies de Sant Joan i Sant Pere properes a la capella, acollí també provisionalment algunes de les celebracions religioses d’aquests dues parròquies .

 Jordi Curcó

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn