Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

18 abril 2017
Categoria/es: General

TRIDU PASQUAL

Hem iniciat el Tridu Pasqual Dijous Sant evocant el sopar de comiat, tan dens de signes i de paraules, en què Jesús va deixar el seu testament espiritual als deixebles: el manament de l’amor i la institució de l’eucaristia i del sacerdoci: ‘Feu això en memòria meva… com jo ho he fet. Si som deixebles de Jesús, també nosaltres hem de viure en clau de servei i d’entrega. Això és l’Eucaristia: el resum de tot l’amor de Déu… Tots els passos de la vida, mort i resurrecció de Jesús… renovats, tornats a viure, presents en cada eucaristia.

Silenci, cants, meditació i pregària en l’Hora Santa després del Sant Sopar.

El Viacrucis acompanyant Jesús en la seva Passió, Mort i Resurrecció, seguint el camí de l’Eix, amb meditacions en català i romanès. Mosèn Ha estat presidit per Mn. Joan, Mn. Joan Ramon i el P. Daniel. La regidora Marta Gispert també ha seguit el camí del viacrucis. A l’església de Sant Pere s’hi ha unit Mn. Josep Martí.

‘L’Eucaristia és el gran tresor de l’Església; i la Creu, la gran esperança, símbol de l’amor diví i de la injustícia humana’, ha dit Mn. Joan Mora en acabar la meditació de la quinzena estació a l’església de Sant Pere. Mn. Josep ha comparat la nostra vida amb el Rosari, on hi ha misteris de goig i de passió: ‘el patiment de la humanitat i el de cadascú de nosaltres també s’uneix a la Passió de Jesucrist.’

Per la tarda, hem celebrat la Passió del Senyor adorant l’arbre de la Creu, on morí el Salvador del món. Des de la Creu, ‘Jesús ens ha donat la seva Mare, Maria, un regal immens per a la humanitat, ha dit Mossèn Joan Ramon comentant les darreres paraules de Jesús abans de morir. ‘La Creu també ens ajuda a entendre que el sofriment no ens ha d’apartar de Déu, al contrari. El patiment del Crist no és rebel·lió: Pare a les vostres mans encomano el meu Esperit. Jesús va voler sempre complaure el seu Pare, i ara pot dir-li: Tot ho he acomplert.’

Finalment, ha completat l’homilia comentant l’exercici que ens proposa l’Església aquests dies: ‘Mirar la Creu i dir-li perdó, gràcies i ajuda’m a refer la meva vida cristiana’ i commemorar la Pasqua de la Resurrecció del Senyor amb l’esperança de participar en la seva mort i de viure amb ell en Déu.

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn