Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

6 març 2014
Categoria/es: General

TROBADA AMB EL P. JOSÉ MARTÍN, MISSIONER DE LA CONSOLATA

La delegació de Missions del nostre Bisbat ha organitzat una setmana d’animació missionera i ha estat acompanyant al missioner de la Consolata José Martín en la seva estada entre nosaltres. S’ha fet present en Col•legis, parròquies, Delegacions donant testimoni de la seva experiència com a missioner.

Així nosaltres, feligresos de la parròquia del Carme, també hem pogut gaudir de la seva presencia el passat dijous 6 de març passat una bona estona amb ell.

El Pare José ha estat 24 anys a Etiòpia com a missioner. La seva experiència i vivència és riquíssima i molt profunda; així ho vam experimentar en escoltar-lo en l’homilia de l’eucaristia que concelebrà amb mn. Ezquerra i després d’aquesta, en l’estona que vam compartir amb ell. Després d’explicar-nos o situar-nos en la realitat d’aquest país on ell ha estat, ens explicà la tasca que portaven a terme amb les persones etíops sense fer cap diferencia per les seves diferents creences. Destacà la bona relació amb el poble etíop i la bona acollida per part de la gent, també expressà com el govern etíop acull als missioners com a cooperants, d’alguna manera són considerats com a membres d’una ONG, encara que això no comporta cap dificultat per a la seva tasca. Aquesta es realitza en primer lloc en escoles, hospitals o sigui una tasca formativa i assistencial però tenin molt present que quan la missió amb els creients catòlics ja comença a funcionar seguint el manament missioner de Jesús, deixen aquest lloc per anar a un altre on encara no han sentit la Bona Nova de l’evangeli.

Roser García

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn