Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

26 maig 2013
Categoria/es: General

TROBADA ARXIPRESTAL A L’ACADÈMIA MARIANA

La quarta trobada mariana de l’arxiprestat Seu Vella s’ha celebrat, com és acostumat, el darrer diumenge de maig. Enguany ha tingut lloc a l’Acadèmia Mariana, el centre marià per excel•lència de la nostra diòcesi, amb ocasió de celebrar-se el 150è aniversari de la seva fundació.

L’acte s’ha estructurat tres moments significatius. En primer lloc, la visita a l’edifici des del Paranimf fins a l’Oratori, amb el guiatge de Paco Campo, el seu coordinador. Ens ha explicat l’origen de la institució i les diferents etapes i estils constructius de l’edifici, centrant-se de manera especial en les diferents representacions artístiques de la Mare de Déu i, particularment, la talla de la Verge Blanca de l’Acadèmia.

Un cop situats al teatre, Mn. Víctor Martínez ha dirigit una profunda i senzilla reflexió mariana al voltant del Magníficat, el càntic de Maria que expressa dues de les seves virtuts més excelses: la humilitat i fidelitat a Déu. Finalment, el Claustre ha estat l’espai on el nombrós grup de feligresos de les parròquies de l’arxiprestat ha compartit berenar i un diàleg cordial i distés, juntament amb els seus sacerdots i l’arxiprest, Mn. Lluis Sallán.

Lleida és una ciutat mariana per excel•lència. L’arxiprestat Seu Vella agrupa les parròquies de Sant Llorenç, Sant Martí, Sant Andreu, Santa Maria Magdalena, el Pilar, la Sagrada Família, Santa Teresa Jornet, Sant Pere, Sant Joan i la Mare de Déu del Carme. També les dues catedrals de Lleida formen part de la demarcació. La Seu Vella estava dedicada a Santa Maria; i la Seu Nova, a Santa Maria Assumpta. Bo és que el mes de maig l’acabem recordant i admirant conjuntament la bellesa de les virtuts de la nostra Mare del Cel.

  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn