Unitat Pastoral El Carme - Sant Joan

19 abril 2015
Categoria/es: General

TROBADA ARXIPRESTAL A SANT LLORENÇ

L’arxiprestat de la Seu Vella ha donat continuïtat a la tradicional trobada de Pasqua dels grups de catequesi de les seves parròquies. Enguany ha tingut lloc a la parròquia de Sant Llorenç degut a la falta de disponibilitat a l’Acadèmia Mariana en la data escollida per a l’encontre, el tercer diumenge de Pasqua al matí.

La jornada s’ha iniciat amb la projecció de la pel•lícula ‘La invención de Hugo’ com a motivació per a compartir amb els nens i els seus pares i catequistes la joia de la Pasqua. La pel•lícula és un homenatge al cinema a través de la mirada infantil d’Hugo. Aquest nen vol descobrir el misteri de la seva vida, oculta darrere dels rellotges i mecanismes d’una estació de París. Allí coincideixen una galeria de personatges, reals i de ficció, que també busquen la clau que obri el seu cor. L’arxiprest Mn. Luís Sallán ha comentat la pel•lícula amb paraules senzilles i exemples entenedors, per ajudar als nens a descobrir el seu significat més profund: el retorn a la vida dels dos protagonistes, el nen i l’ancià, la seva resurrecció. “Un personatge abatut quan s’ha sentit estimat i s’ha deixat estimar, recupera la seva vida”. 

A continuació ens hem unit a l’Eucaristia dominical de Sant Llorenç que ha estat presidida pel seu rector, Mn. Francesc Xavier Jauset, concelebrant amb Mn. Sallán. Els nens han presentat a l’altar els objectes que simbolitzen les realitats recreades al film: l’estació, com l’espai de la nostra vida; el rellotge que marca el temps, les oportunitats que se’ns presenten en tot moment; i la clau de la nostra vida amb la qual podem obrir tots els cors.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn